horecalleida.es

horecalleida.es

Actualitat del Sector Hostaler a la Província de Lleida

notícies

Actualitat del Sector Hostaler a la Província de Lleida
  • Portada
  • Lleida
  • Val d’Aran
  • Alt Urgell
  • Comarques
  • Nacional

Vichy Catalán, líder en la investigació del metabolisme del colesterol

18 octubre, 2013

EL GRUP VICHY CATALÁN SIGNA UN CONVENI AMB EL CSIC PER CONTINUAR LES INVESTIGACIONS CIENTÍFIQUES QUE VAN COMENÇAR FA 15 ANYS.

ELS INVESTIGADORS DEL CSIC HAN OBSERVAT QUE EL CONSUM HABITUAL DE VICHY CATALÁN REDUEIX EL RISC CARDIOVASCULAR.

El Grup Vichy Catalán i el Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) han signat avui dimecres, 16 d’octubre, un conveni de col.laboració “per estudiar els efectes que té el consum habitual de l’aigua mineral natural carbònica Vichy Catalán sobre el colesterol”. El treball s’emmarca en l’àmbit de col.laboració que mantenen des de fa més d’una dècada aquesta institució, a través de les investigacions d’un equip de científics, i l’empresa.

Han signat el conveni Alicia Castro Lozano, vicepresidenta de Transferencia e Internacionalización del CSIC, i Joan B. Renart i Montalat, conseller delegat del Grup Vichy Catalán, un grup capdavanter en temes de recerca al nostre país. Actualment, “és l’única empresa del sector de l’alimentació a Espanya que investiga d’una forma estable i continuada sobre els efectes dels seus productes en la salut de les persones. La investigació forma part de l’ADN del Grup”.

Les propietats saludables de Vichy Catalán es remunten als seus orígens. El doctor Modest Furest, el fundador de l’empresa l’any 1881, “ja va demostrar que el seu consum tenia un efecte beneficiós per a l’aparell digestiu i les inflamacions cròniques. Aquestes observacions, basades en l’experiència pròpia, s’han demostrat amb escreix mitjançant les tècniques d’anàlisi més modernes que utilitza el CSIC. Per aquest motiu l’empresa ha decidit ampliar aquests estudis i aprofundir en els efectes saludables de l’aigua Vichy Catalán”.

Objectius prioritaris

L’objectiu del nou estudi, que complementa els anteriors, és “reafirmar si aquesta aigua, consumida com a part de la dieta habitual, redueix el colesterol, així com valorar si es produeixen canvis favorables en altres biomarcadors de risc cardiovascular en adults sans”. Vichy Catalán és una aigua mineral natural rica en minerals i bicarbonats.

“Els diferents assajos en humans que ha realitzat el nostre grup de recerca durant els darrers deu anys, indiquen que Vichy Catalán redueix el risc cardiovascular, ja que consumida durant dos mesos origina una reducció del colesterol dolent – LDL”, explica la investigadora del CSIC a l’Instituto de Ciencia y Tecnología de los Alimentos M. Pilar Vaquero.

L’equip dirigit per la doctora Vaquero ha observat en els diferents estudis que s’han realitzat fins el moment que Vichy Catalán disminueix la lipèmia postprandial (augment dels triglicèrids en el torrent sanguini després de cada àpat) i podria arribar a millorar les concentracions de glucosa i la sensibilitat a la insulina. A més, no afecta al remodelat ossi ni a la pressió arterial en dones postmenopàusiques, i tendeix a disminuir la pressió sistòlica en homes i dones joves.

“A més, les nostres publicacions són pioneres en afirmar que el sodi no s’ha d’equiparar sistemàticament a clorur sòdic o sal comuna, i que el bicarbonat, que és l’anió predominant en aquesta aigua, exerceix un paper important”, afegeix la investigadora del CSIC.

Els investigadors portaran a terme l’assaig amb voluntaris sans de la regió de Madrid. Tots hauran de tenir entre 18 i 45 anys i tenir uns nivells de colesterol total compresos entre els 200 i els 300 mil.ligrams per decilitre. Els assajos seran creuats i es basen en el consum d’un litre d’aigua al dia com a suplement de la dieta habitual. En l’estudi, que es portarà a terme al llarg de 36 mesos, hi participaran 65 persones, homes i dones adults sans.

Tweet

Enquesta

Per què la gent no vol treballar en el nostre sector?

Què en penses?

Com veieu la notícia d’avui d’anul·lació de 45 km d’autovia al projecte A-23 fins a Benavarri?

View Results

Loading ... Loading ...

El més vist aquesta setmana

  • Obertura d’inscripcions per al curs de cuina “Elaboració culinària bàsica”
  • Reunió amb el President de la Generalitat, Honorable Sr. Pere Aragonés
  • Properes convocatòries d’ajuts del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència d’aquest 2022
  • Per un impuls als Pirineus, diem prou!
  • El próxim 16 de juny s’obre la convocatòria per a la concessió de subvencions en l’àmbit del comerç i serveis, l’artesania i la moda

Calendari notícies

juliol 2022
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
« juny    

Memòria

  • any 2021
  • any 2020
  • any 2019
  • any 2018
  • any 2017
  • any 2016
  • any 2015
  • any 2014
  • any 2013

Federació d’Hostaleria de Lleida

Av. del Segre, 7. Altell - 25007 LLEIDA
Tel. 902 24 88 58 - 973 24 88 58
Fax: 973 18 40 40
federacio@hostaler.org

Aula Manel Martín

C/ Segrià, 35. Baixos - 25006 LLEIDA
Tel. 973 28 92 38
Fax: 973 18 40 72
aula@hostaler.org
Copyright © 2022 horecalleida.es
Acceptar i tancar
Aquesta web utilitza cookies tècniques, de personalització i d'anàlisi, pròpies i de tercers, per anònimament facilitar-li la navegació i analitzar estadístiques de l'ús de la web. Obtenir més informació