El dilluns 8/02/2021 entren en vigor aquestes noves mesures que es recullen a la Resolució SLT/275/2021, de 5 de febrer, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.
Les mesures que recull tenen una durada de 14 dies, amb emissió d’informes periòdics.
La novetat més important pel que afecta al sector de l’hostaleria es l’ampliació en una hora més de la franja horària del servei de l’esmorzar i del dinar, tant a l’interior de l’establiment com a la terrassa, que queda de la següent manera:
De 7:30 hores a les 10:30 hores
De 13:00 hores a les 16:30 hores
Els clients no podran romandre a l’establiment fora d’aquestes franges horàries.
La resta de mesures per les activitats d’hostaleria i restauració continuen sent les mateixes que hi havia fins ara, i que us resumim a continuació:
– El consum s’ha de realitzar sempre a la taula (està prohibit consumir a la barra).
– Interiors:
- L’aforament es limita al 30% de l’autoritzat.
- S’ha garantir una distància mínima degudament senyalitzada de dos metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents.
- S’ha de garantir la ventilació de l’espai mitjançant ventilació natural o altres sistemes de ventilació.
– Terrasses:
- S’ha de garantir una distància mínima degudament senyalitzada de 2 metres entre comensals de taules o grups de taules diferents.
– Es limita a 4 el nombre màxim de comensals per taula o agrupació de taules, llevat que pertanyin a la “bombolla de convivència” (grup de persones que conviuen sota el mateix sostre. Pot incloure també persones cuidadores i/o de suport imprescindibles per prevenir conseqüències negatives de l’aïllament social. El grup ha de ser tan estable com sigui posi).
– S’ha de garantir la distància d’1 metre entre persones d’una mateixa taula, excepte per a persones que pertanyin a “la bombolla de convivència”. El tipus i mida de taula han de permetre que es garanteixin aquestes distàncies.
– S’han de complir sempre totes les indicacions del Pla sectorial de la restauració aprovat pel Procicat, i l’Annex del Pla sectorial de restauració.
Horaris d’obertura per recollir menjar a l’establiment i repartiment a domicili:
- Recollida de menjar a l’establiment (take away): franja compresa entre les 06.00 hores i les 22.00 hores.
- Prestació de serveis de restauració a domicili (delivery): franja compresa entre les 06.00 hores i les 23.00
Restauració en àrees de servei de vies de comunicació per a professionals de transport:
- No resta subjecta a cap franja horària.
Els hotels, pensions, càmpings i altres allotjaments turístics poden donar també servei de restauració exclusivament a les persones allotjades en horari de sopar fins a les 22:00 hores.
Altres mesures de salut pública previstes en aquesta resolució i que també afecten al nostre sector son les següents:
Limitació de l’entrada i sortida de persones del territori de Catalunya
Queda restringida l’entrada i sortida de persones del territori de Catalunya, excepte per a aquells desplaçaments, adequadament justificats, que es produeixin per algun dels motius que s’indiquen a la Resolució i que són els mateixos que existien fins ara (p. ex. assistència a centres sanitaris, obligacions laborals, professionals o empresarials, retorn al lloc de residència habitual o familiar, per una necessitat justificada i inajornable, etc. …).
Es permeten desplaçaments entre la comarca de l’Alt Urgell i el Principat d’Andorra, per part de les persones residents en aquests dos territoris.
Limitació de la mobilitat dins del territori de Catalunya (comarcal)
– Queda limitada l’entrada i sortida de persones de cada comarca, amb les excepcions previstes al punt anterior.
Mesures de restricció de la mobilitat nocturna: Toc de queda
– Prohibits tots els desplaçaments i la circulació per les vies públiques entre les 22.00 hores i les 06.00 hores, amb les excepcions previstes.
Si teniu qualsevol dubte, HOSTALERIA DE LLEIDA està a la vostra disposició (Tel. 973.24.88.58. E-mail: federacio@hostaler.org).