La Resolució SLT/2147/2021, de 8 de juliol, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya, ha establert una nova condició per a les activitats d’hostaleria i restauració.
Aquesta resolució entra en vigor a les 00:00 hores del dia 9/07/2021 i la durada de les seves mesures s’estableix fins a les 00:00 hores del dia 23/07/2021, sense perjudici de l’avaluació continuada de l’impacte de les mesures que s’hi contenen.
En concret, l’apartat 12 d’aquesta resolució diu que en els establiments d’hostaleria i restauració “no es pot dur a terme cap activitat de ball, excepte en el cas dels salons de banquets, en què l’activitat de ball es podrà dur a terme, si escau, en espais a l’aire lliure o en terrasses, donant compliment a les previsions de l’apartat 10.4 d’aquesta Resolució.”
Pel que fa al compliment de les previsions de l’apartat 10.4 d’aquesta Resolució, aquestes són les següents:
“4. En les activitats esmentades a l’epígraf 1 d’aquest apartat de caire musical, si es realitzen a l’aire lliure i amb un màxim de 500 persones assistents, el públic pot romandre a peu dret i ballar, fent ús de la mascareta. S’ha d’establir un control d’accés en forma de registre de persones que hi accedeixen, el qual s’ha de guardar durant un mes.
Es pot superar el nombre màxim de 500 persones assistents, sempre dins dels aforaments previstos en els epígrafs 1, 2 i 3 d’aquest apartat, amb els requisits següents:
a) Com a mesura preventiva de l’impacte negatiu que sobre la salut pot tenir la concentració d’un elevat nombre de persones interactuant en una activitat, com el ball, que implica no respectar la distància de seguretat interpersonal, s’estableix que les persones assistents a l’activitat han d’acreditar que compleixen una de les condicions d’accés següents:
- Que disposen d’una prova diagnòstica en relació amb la COVID-19 (TAR o PCR) realitzada en les 12 hores prèvies a l’inici de l’activitat amb un resultat negatiu: Aquesta condició es pot acreditar mitjançant document acreditatiu de la realització de la prova i el seu resultat emès pel centre de diagnosi autoritzat corresponent.
- Que se’ls ha administrat la pauta vacunal completa contra la COVID-19: Aquesta condició es pot acreditar mitjançant document justificatiu de l’estat vacunal.
b) L’entitat organitzadora de l’activitat pot facilitar l’organització de proves diagnòstiques per a les persones interessades d’assistir a l’activitat, que en tot cas s’haurà d’ajustar al protocol que a aquests efectes estableixi el Departament de Salut i que es farà públic en la pàgina web http://salutweb.gencat.cat.
c) Prèviament al desenvolupament de l’activitat, l’entitat organitzadora ha de presentar a l’ajuntament del lloc de realització de l’activitat i al departament competent en matèria de cultura, una declaració responsable en la qual faci constar que disposa d’un pla específic per al desenvolupament de l’activitat que inclou les mesures organitzatives, amb la finalitat d’evitar aglomeracions, indicades en l’annex 2, i que el sistema de control de les persones que hi accedeixen permet comprovar que es dona compliment a les condicions d’accés previstes en aquest apartat i, en el seu cas, en el protocol sanitari establert.
d) S’ha d’establir un control d’accés en forma de registre de persones que hi accedeixen, el qual s’ha de guardar durant un mes.
El règim horari de les activitats que es regulen en aquest epígraf 4 és el que es preveu a l’apartat 3 d’aquesta Resolució.”
Si teniu qualsevol dubte, HOSTALERIA DE LLEIDA està a la vostra disposició (Tel. 973.24.88.58. E-mail: federacio@hostaler.org)
Noticia relacionada