Del dissabte 1 de febrer al diumenge 2 de març, 36 restaurants, hotels i bars participen en una mostra que arriba a la seva 3 edició reivindicant una cuina del porc pròpia i acurada a preus populars.
PORCPASSIÓ ja és aquí amb una nova oferta de plats, tapes, entrepans i menús llur protagonista és el porc. Fins a 36 restaurants, hotels i bars de les terres de Lleida participen en aquesta tercera edició que continua reivindiquen una tornada al producte i sobretot al producte i als productors locals. L’oferta és molt variada, des de tapes, entrepans i plats fins a menús gastronòmics que oscil·len entre els 2,5€ fins els 25€.
PORCPASSIÓ reivindica una tornada a la cuina de producte i sobretot, al producte local i als productors locals. El valor de les carns del porc a la gastronomia actual està en augment. Igual que les galtes, la ploma o el secret de porc ibèric, hi ha altres talls d’aquest animal que s’han ‘redescobert’ en els últims anys i tant la cuina tradicional com la més creativa van a la recerca de matèries primeres de qualitat i baix cost.
La demanda de carn de porc va en augment a les xarcuteries. Al bon preu que es pot trobar, aquest augment es deu també a la millora de la qualitat essent actualment una carn més mara i amb menys grassa. Es a dir, més saludable d’acord amb el que vol el consumidor. A més els investigadors de la Universitat de Lleida (UDL) en genètica porcina acaben de donar a conèixer que han produït carn amb menys grassa saturada, amb més mono insaturats i millors propietats organolèptiques i, per tant, més saludables per al consumidor.
SENSE LLEIDA, PORCPASSIÓ NO SERIA EL MATEIX. Sobretot perquè és a Lleida on és decideix el preu de mercat de la carn del porc juntament amb la importància que té la seva cabana porcina per a la resta del país.
Amb PORCPASSIÓ es demostra l’experiència dels restauradors lleidatans en executar una variada – creativa i clàssica – cuina del porc fonamentada en la qualitat de les seves matèries primes. El porc és, entre d’altres, un dels protagonistes indiscutibles cuinat en mil maneres diferents i totes elles saboroses i irresistibles cada vegada més preuades pels xefs i pel gran públic. PORCPASSIÓ rendeix homenatge al porc que forma part de les senyes d’identitat de Lleida com a element clau del seu desenvolupament econòmic.
Enllaç relacionat
Microsite de Porcpassió