horecalleida.es

horecalleida.es

Actualitat del Sector Hostaler a la Província de Lleida

notícies

Actualitat del Sector Hostaler a la Província de Lleida
  • Portada
  • Lleida
  • Val d’Aran
  • Alt Urgell
  • Comarques
  • Nacional

Noves dades sobre el malbaratament alimentari

29 març, 2019

Amb la finalitat d’ampliar el contingut de l’article que publicàvem en aquest Butlletí el passat divendres 22 de març de 2019 sobre El Malbaratament Alimentari us facilitem una circular relativa a aquest tema elaborada per la Confederación Empresarial de Hostelería de España (CEHE), que entre d’altres aspectes recull consells sobre com s’ha d’evitar des del nostre sector. Oferir al client el menjar sobrant per emportar és una de les opcions. Volem destacar que:

  • “Les bosses de plàstic molt lleugeres” amb un espessor inferior a 15 micres que contribueixin a prevenir el malbaratament alimentari, estan exemptes de cobrament (article 3, apartat d del Reial Decret 293/2018, de 18 de maig, sobre reducció del consum de bosses de plàstic i pel qual es crea el Registre de Productors)
  • El restaurant queda fora de tota responsabilitat de la garantia sanitària dels aliments que surten de l’establiment. De totes maneres, li ha de quedar ven clar al client. És a dir, s’ha de promoure amb aquestes condicions.

A més, des d’HOSTALERIA DE LLEIDA tenim previst a la tardor endegar un procés d’informació, amb proposta de recipients inclosa, a càrrec d’un ajut que se’ns ha concedit recentment.

Aprofitem l’ocasió per aclarir la situació d’incertesa que s’ha creat per les últimes publicacions en mitjans de comunicació, en relació al Projecte No de Llei del Parlament de Catalunya que pretén obligar a tots els establiments a disposar de tapers per oferir el menjar sobrant. Aquest Projecte és una iniciativa presentada pel PSC que, a dia d’avui, no ha entrat en vigor.

Us facilitem l’article publicat a La Vanguardia que explica l’objectiu i la intenció de convertir-se en una normativa.

Així mateix, podeu veure la noticia emesa el passat diumenge 17 de març de 2019 a Telecinco, en la qual el Sr. Pere Chías, President del Gremi de Restauració de Barcelona, fa unes declaracions sobre aquesta situació:

Per últim, dir-vos que podeu trobar a www.hostaldata.com la Guia de pràctiques correctes d’higiene per a l’aprofitament segur del menjar en els sectors de la restauració i comerç minorista

Tweet

 

Enquesta

Per què la gent no vol treballar en el nostre sector?

Què en penses?

Com veieu la notícia d’avui d’anul·lació de 45 km d’autovia al projecte A-23 fins a Benavarri?

View Results

Loading ... Loading ...

El més vist aquesta setmana

  • Hostaleria de Lleida i Càmpings de Lleida impulsen el sí als Jocs Olímpics i Paralímpics d’hivern 2030 al pirineu
  • Enquesta de la UdL per analitzar l’impacte de la COVID19 al sector turístic lleidatà
  • Aquest any, sembla que sí, que podrem gaudir de la Festa Major de Lleida! Del 6 a l’11 de maig
  • Per fi, condicions sanitàries “normals”
  • Marta Buchaca, filla del Càmping Buchaca de Castellbó, campiona del món d’Eternal Running

Calendari notícies

maig 2022
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
« abr.    

Memòria

  • any 2021
  • any 2020
  • any 2019
  • any 2018
  • any 2017
  • any 2016
  • any 2015
  • any 2014
  • any 2013

Federació d’Hostaleria de Lleida

Av. del Segre, 7. Altell - 25007 LLEIDA
Tel. 902 24 88 58 - 973 24 88 58
Fax: 973 18 40 40
federacio@hostaler.org

Aula Manel Martín

C/ Segrià, 35. Baixos - 25006 LLEIDA
Tel. 973 28 92 38
Fax: 973 18 40 72
aula@hostaler.org
Copyright © 2022 horecalleida.es
Acceptar i tancar
Aquesta web utilitza cookies tècniques, de personalització i d'anàlisi, pròpies i de tercers, per anònimament facilitar-li la navegació i analitzar estadístiques de l'ús de la web. Obtenir més informació