L’Ajuntament de Lleida, a través de Turisme de Lleida, ha posat en marxa un Pla d’Excel·lència Turística que pretén millorar la qualitat del servei i l’atenció al client que ofereixen els professionals i les empreses del sector turístic lleidatà. El tinent d’alcalde i responsable de Turisme de Lleida, Fèlix Larrosa, ha presentat avui aquest projecte al conjunt d’empreses i entitats que formen part del Codi de Bones Pràctiques de la Gastronomia Lleidatana, una iniciativa que pretén, segons Larrosa, “posar en valor el sector turístic lleidatà des del punt de vista de qualitat de servei i reposicionar-lo, també, com un dels elements a tenir en compte des d’un punt de vista socioeconòmic”. “El turisme és un dels sectors que ha de liderar el nostre sistema econòmic i, en aquest procés, és clau i determinant el paper de les empreses turístiques lleidatanes”, ha explicat el tinent d’alcalde, qui també ha posat de manifest que “aquest projecte és una mostra més de la clara aposta de Turisme de Lleida i, també, de la Ruta del Vi per la qualitat i l’excel·lència en la gestió del turisme a les Terres de Lleida”. Inclou tall de veu de Fèlix Larrosa.
El Pla d’Excel·lència Turística inclou un pla formatiu que, sota el nom “Cultura del detall”, s’adreça a aquelles empreses i sectors que, directa o indirectament, intervenen en l’experiència turística a Lleida. El seu principal objectiu és contribuir a la preparació de les empreses turístiques perquè adaptin els seus serveis a les exigències i les tendències del mercat. El programa consta d’una àmplia varietat de cursos presencials i on-line totalment gratuïts que pretenen millorar les aptituds i les actituds dels professionals i promoure una excel·lent atenció al client i visitant.
El Pla de Formació permetrà fomentar la cultura del detall i l’atenció al client abans, durant i després del viatge, amb la finalitat de millorar la qualitat percebuda en el seu conjunt. S’han programat cursos sobre el patrimoni cultural i agroalimentari de Lleida, cursos d’anglès especialitzat en turisme, cursos per millorar la gestió dels entorns digitals i xarxes socials, cursos adreçats al personal en contacte amb el client i cursos per a propietaris i comandaments intermedis, entre altres. Els cursos virtuals estan aixoplugats sota el programa Anfitriones, impulsat per la Secretaría de Estado de Turismo, amb l’objectiu d’impulsar la cultura del detall i l’atenció al client.
A més a més, Turisme de Lleida ha creat un ampli ventall d’elements d’identificació, dins la campanya #No és cap secret, per als productes, els establiments i les empreses que formen part del Codi de Bones Pràctiques de la Gastronomia Lleidatana, amb l’objectiu d’identificar-ne la seva qualitat i la seva aposta pels productes locals. “Apostar pels productes agroalimentaris i gastronòmics de Lleida dóna rèdit i negoci per a les empreses que hi estem apostant”, ha explicat el President de La Ruta del Vi de Lleida, Tomàs Cusiné, qui també ha participat en la jornada. Actualment, gairebé 140 empreses i entitats ja s’han compromès amb el Codi de Bones Pràctiques de la Gastronomia Lleidatana, una iniciativa que consolida l’aliança entre el sector agroalimentari i el turístic i situa la gastronomia lleidatana al més alt nivell, prioritzant els productes de la terra i de temporada i fomentant la cuina saludable.
Font
www.paeria.es