horecalleida.es

horecalleida.es

Actualitat del Sector Hostaler a la Província de Lleida

notícies

Actualitat del Sector Hostaler a la Província de Lleida
  • Portada
  • Lleida
  • Val d’Aran
  • Alt Urgell
  • Comarques
  • Nacional

Les institucions lleidatanes s’aboquen per implementar Marca Cuina Catalana al territori. L’ Aula de Formació de la Federació d’Hostaleria acull la presentació d’ aquest projecte a Lleida.

20 setembre, 2013

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Turisme de Lleida (Paeria) i la Federació d’Hostaleria de Lleida es comprometen a difondre i implantar la Marca Cuina Catalana a tots els establiments turístics, d’hostaleria i restauració de les terres de Lleida. Gerard Sabarich, Fèlix Larrosa i Juan Antonio Serrano van acompanyar Pepa Aymamí, directora general de la FICCG, durant la presentació del distintiu Marca Cuina Catalana a Lleida.

Els responsables del turisme i l’hostaleria lleidatana donaran tot el seu suport a la implantació de Marca Cuina Catalana a les terres de Lleida, doncs “és un aval de qualitat magnífic per promoure el turisme i la gastronomia de la nostra demarcació i per potenciar el consum de productes alimentaris autòctons”. La implantació de la Marca també ajuda a reforçar la candidatura Cuina Catalana Patrimoni de la Humanitat .

Marca Cuina Catalana és un segell de garantia, impulsat per la FICCG, que identifica a tots els establiments (restaurants, pastisseries i comerços gourmet) que elaboren cuina tradicional catalana dins i fora del país. Tots els establiments que obtinguin la homologació de Marca Cuina Catalana per part del FICCG lluiran un segell de garantia únic a l’exterior de l’establiment. Aquest segell –una C majúscula en negreta amb una cullera vermella en posició vertical invertida a la seva dreta sobre fons blanc– també s’aplica a les cartes dels restaurants, que marquen amb aquest logotip tots els plats de cuina catalana. D’aquesta manera es “vol dignificar i carregar de significat la feina de centenars de restauradors que honoren amb els seus plats el patrimoni culinari català”.

segellcuinacatalana

El segell Marca Cuina Catalana està avalat per un estudi científic únic i excepcional, el Corpus del Patrimoni Culinari Català, on es troben inventariades més de 1.000 receptes de cuina tradicional catalana. El Corpus és la base que sustenta la Marca Cuina Catalana. És el receptari més complet que mai s’ha fet de la nostra cuina, on es recull tot el patrimoni popular gastronòmic català.

Amb aquest receptari i el valor intrínsec que aporten els productes de l’entorn i de proximitat, la Marca s’ha marcat l’objectiu de “preservar i difondre el patrimoni culinari català perquè aquest tingui el reconeixement que es mereix”. Per aconseguir-ho, segons va explicar Aymamí durant la presentació a Lleida, “volem identificar la cuina catalana amb autenticitat, valor cultural i satisfacció; acostar el petit productor al consumidor final; revitalitzar els pobles i la cultura gastronòmica i establir un compromís entre els professionals de la cuina i el seu entorn agrícola. D’aquesta manera, també preservem la cadena de sostenibilitat i fomentem el consum de productes alimentaris autòctons de qualitat i de temporada”.

Totes aquelles empreses interessades en participar en aquest projecte i implantar la marca Cuina Catalana us podeu adreçar a la Federació d’Hostaleia de Lleida, tel. 973 289238 o enviant un correu electrònic a aula@hostaler.org

Tweet

Enquesta

Per què la gent no vol treballar en el nostre sector?

Què en penses?

Com veieu la notícia d’avui d’anul·lació de 45 km d’autovia al projecte A-23 fins a Benavarri?

View Results

Loading ... Loading ...

El més vist aquesta setmana

  • Nova línia d’ajuts per a empreses d’un a cinc treballadors
  • Reunió amb el President de la Generalitat, Honorable Sr. Pere Aragonés
  • Per un impuls als Pirineus, diem prou!
  • El próxim 16 de juny s’obre la convocatòria per a la concessió de subvencions en l’àmbit del comerç i serveis, l’artesania i la moda
  • Campanya gaudeix de les terrasses amb responsabilitat

Calendari notícies

juliol 2022
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
« juny    

Memòria

  • any 2021
  • any 2020
  • any 2019
  • any 2018
  • any 2017
  • any 2016
  • any 2015
  • any 2014
  • any 2013

Federació d’Hostaleria de Lleida

Av. del Segre, 7. Altell - 25007 LLEIDA
Tel. 902 24 88 58 - 973 24 88 58
Fax: 973 18 40 40
federacio@hostaler.org

Aula Manel Martín

C/ Segrià, 35. Baixos - 25006 LLEIDA
Tel. 973 28 92 38
Fax: 973 18 40 72
aula@hostaler.org
Copyright © 2022 horecalleida.es
Acceptar i tancar
Aquesta web utilitza cookies tècniques, de personalització i d'anàlisi, pròpies i de tercers, per anònimament facilitar-li la navegació i analitzar estadístiques de l'ús de la web. Obtenir més informació