horecalleida.es

horecalleida.es

Actualitat del Sector Hostaler a la Província de Lleida

notícies

Actualitat del Sector Hostaler a la Província de Lleida
  • Portada
  • Lleida
  • Val d’Aran
  • Alt Urgell
  • Comarques
  • Nacional

Les dades no sostenen les restriccions de la restauració, argumentari contra el tancament

22 desembre, 2021

A manca de l’aval del TSJC a les mesures del Govern, i a la posterior publicació al DOGC de la Resolució de Salut, el Sector de la restauració continua indignat.

La pressió exercida des dels col.lectius mèdics, han ampliat les mesures proposades dilluns per a la restauració i l’oci nocturn a d’altres sector que fins ara, incomprensiblement, no s’havien vist afectats.

Tot i això, la literatura científica en la que es basa la proposta de Salut, vers la restauració i l’oci nocturn, es contradiu amb la realitat oficial. Reiterem que cal un canvi de gestió de la pandèmia, i el darrer Comunicat del Departament de Salut sobre les quarantenes dels contactes estrets vacunats n’és un exemple. La deriva és clara.

Segons manifesta la CEHE en una nota de premsa publicada avui, l’informe de l’Institut Carles III, del 15 de desembre, assenyala que el 0,1% dels contagis es produeixen en restauració enfront del 38,3% en domicilis.

Les restriccions proposades pel Govern exigeixen compensacions per a un sector que tanca l’any amb el 30% menys de la facturació respecte a 2019 i un 25% d’establiments menys a Catalunya.

Els sota signants mostrem el nostre absolut desacord i preocupació davant la possibilitat de l’aprovació, aquesta tarda en la Conferència de Presidents, de noves mesures restrictives que afectin greument el sector, i que posin encara més en risc la supervivència a curt plaç dels nostres empresaris que, recordem, en la seva gran majoria, són, autònoms, pimes i micropimes.

Una vegada més es pretenen posar en marxa mesures que s’han demostrat ineficaces, com les pròpies dades oficials han indicat en els seus informes.

L’experiència de fa un any va demostrar que la restricció en els establiments de restauració impliquen un augment del consum en espais privats. El Ministeri de Sanitat en els seus propis informes, va reconèixer que suposen el 15,5% dels contagis enfront del 2,9% en bars i restaurants, aconseguint un 12,6% la diferència entre els que es produïen en bars i restaurants i els que es produïen en els entorns familiars.

Les restriccions en el sector suposaran la ruïna per a molts hostalers, afectant els seus ingressos i posa en risc llocs de treball, així com els propis negocis que continuen necessitant compensacions. Els Ajuts de Solvència no han resultat en cap cas el que el seu nom indica. Els requisits per accedir, i el moment en que han estat proposats, han dificultat que s’hi pogués accedir.

Insistim en que no es poden tornar a focalitzar totes les restriccions sobre un sector, que ha estat desemparat.

Exigim que en el procés de pressa de decisions de les administracions, s’adquireixin hàbits d’identificar errors i esmenar-los. Estem observant com sistemàticament cometem els mateixos errors.
Quant n’aprendrem? Avui, no fer-ho és negligència.

Si sempre actuem igual, quina previsió tindrem pel proper hivern?

Què hem de fer davant aquesta situació?

Tarragona, Lleida, i Igualada, 22 de desembre de 2021

Josep Castellarnau
FEDERACIÓ D’HOSTALERIA DE LLEIDA
President
Francesc Pintado
FEDERACIO ASSOCIACIÓ D’EMPRESARIS D’HOSTALERIA DE LA PROVÍNCIA DE TARRAGONA (AEHT)
President
Pere L. Santos
FEDERACIÓ INTERCOMARCAL D’HOSTALERIA, RESTAURACIÓ I TURISME (FIHRT)
President
Tweet

Enquesta

Per què la gent no vol treballar en el nostre sector?

Què en penses?

Com veieu la notícia d’avui d’anul·lació de 45 km d’autovia al projecte A-23 fins a Benavarri?

View Results

Loading ... Loading ...

El més vist aquesta setmana

  • Nova línia d’ajuts per a empreses d’un a cinc treballadors
  • Reunió amb el President de la Generalitat, Honorable Sr. Pere Aragonés
  • Properes convocatòries d’ajuts del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència d’aquest 2022
  • Per un impuls als Pirineus, diem prou!
  • El próxim 16 de juny s’obre la convocatòria per a la concessió de subvencions en l’àmbit del comerç i serveis, l’artesania i la moda

Calendari notícies

juliol 2022
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
« juny    

Memòria

  • any 2021
  • any 2020
  • any 2019
  • any 2018
  • any 2017
  • any 2016
  • any 2015
  • any 2014
  • any 2013

Federació d’Hostaleria de Lleida

Av. del Segre, 7. Altell - 25007 LLEIDA
Tel. 902 24 88 58 - 973 24 88 58
Fax: 973 18 40 40
federacio@hostaler.org

Aula Manel Martín

C/ Segrià, 35. Baixos - 25006 LLEIDA
Tel. 973 28 92 38
Fax: 973 18 40 72
aula@hostaler.org
Copyright © 2022 horecalleida.es
Acceptar i tancar
Aquesta web utilitza cookies tècniques, de personalització i d'anàlisi, pròpies i de tercers, per anònimament facilitar-li la navegació i analitzar estadístiques de l'ús de la web. Obtenir més informació