horecalleida.es

horecalleida.es

Actualitat del Sector Hostaler a la Província de Lleida

notícies

Actualitat del Sector Hostaler a la Província de Lleida
  • Portada
  • Lleida
  • Val d’Aran
  • Alt Urgell
  • Comarques
  • Nacional

L’Economia circular

23 novembre, 2018

Aquesta setmana s’ha fet a Barcelona el 1r Simpòsium d’Economia Circular per restaurants.

L’economia circular és un concepte econòmic que s’interrelaciona amb la sostenibilitat. El seu principal objectiu és que el valor dels recursos, materials d’elaboració i productes finals, es mantinguin a l’activitat econòmica, durant el major temps possible, minimitzant la generació de residus.

La transició de l’economia lineal (produir, usar i tirar) a la de caràcter circular ( reduir, reutilitzar i reciclar) és el pilar central de l’estratègia econòmica estructural de la UE. La iniciativa Cities and Circular Economy for food ( C&CEFF), estudia la” contribució que podem aportar els actors del sistema alimentari urbà, per transformar el sistema alimentari mundial, de l’estat actual de residu i degradació de la natura, a un futur encarrilat a un entorn més saludable i regeneratiu”.

En el simposi s’han presentat iniciatives que contribueixen a l’autosuficiència alimentaria de les ciutats, el foment dels productes de proximitat, l’anàlisi de la viabilitat de crear cuines centrals, etc.

El residu com a recurs

Es va explicar un projecte de recollida de residus en diversos restaurants, enviats a plantes de compostatge, que després tornava al restaurant en forma de biogàs, o amb productes naturals adobats amb els seus residus.

També es va explicar un software de gestió de minves de cuina, que en funció del pes, cost i anàlisis, pot orientar a una compra més efectiva.

 

 

Tweet

Enquesta

Per què la gent no vol treballar en el nostre sector?

Què en penses?

Com veieu la notícia d’avui d’anul·lació de 45 km d’autovia al projecte A-23 fins a Benavarri?

View Results

Loading ... Loading ...

El més vist aquesta setmana

  • Obertura d’inscripcions per al curs de cuina “Elaboració culinària bàsica”
  • Reunió amb el President de la Generalitat, Honorable Sr. Pere Aragonés
  • Properes convocatòries d’ajuts del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència d’aquest 2022
  • Per un impuls als Pirineus, diem prou!
  • El próxim 16 de juny s’obre la convocatòria per a la concessió de subvencions en l’àmbit del comerç i serveis, l’artesania i la moda

Calendari notícies

juliol 2022
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
« juny    

Memòria

  • any 2021
  • any 2020
  • any 2019
  • any 2018
  • any 2017
  • any 2016
  • any 2015
  • any 2014
  • any 2013

Federació d’Hostaleria de Lleida

Av. del Segre, 7. Altell - 25007 LLEIDA
Tel. 902 24 88 58 - 973 24 88 58
Fax: 973 18 40 40
federacio@hostaler.org

Aula Manel Martín

C/ Segrià, 35. Baixos - 25006 LLEIDA
Tel. 973 28 92 38
Fax: 973 18 40 72
aula@hostaler.org
Copyright © 2022 horecalleida.es
Acceptar i tancar
Aquesta web utilitza cookies tècniques, de personalització i d'anàlisi, pròpies i de tercers, per anònimament facilitar-li la navegació i analitzar estadístiques de l'ús de la web. Obtenir més informació