horecalleida.es

horecalleida.es

Actualitat del Sector Hostaler a la Província de Lleida

notícies

Actualitat del Sector Hostaler a la Província de Lleida
  • Portada
  • Lleida
  • Val d’Aran
  • Alt Urgell
  • Comarques
  • Nacional

L’Associació d’Hostaleria de l’Alt Urgell signa un conveni de col.laboració amb Cadí Societat Cooperativa

24 gener, 2014

El passat dimecres 22 de gener de 2014 l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Urgell i Cadí SCCL es van reunir per signar el conveni de col.laboració per aquest 2014.
El present conveni de col.laboració permetrà a l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Urgell portar a terme activitats de promoció de la gastronomia i el territori durant el present any, de manera que els esforços tindran una repercussió en l’economia local.

Signatura Conveni Cadi Cooperativa Associacio Hostaleria Alt Urgell

LA COOPERATIVA CADÍ SCCL

L’any 1915 en Josep Zulueta i Gomis, amb l’ajut d’un grup de pagesos, va fundar la Cooperativa CADI. Va ser la primera del sector lleter en formar-se a l’Estat espanyol. Així, la Cooperativa va significar l’inici d’un projecte socioeconòmic de reestructuració de la pagesia de la comarca. I la llet, des de llavors, ha esdevingut el seu veritable motor de transformació.

Cadí es fruit de l’esforç d’un col•lectiu de persones unides al voltant d’una idea: la de crear un nou model d’activitat agrària amb perspectives de futur, que permeti arrelar la gent al seu territori.

ELS PRODUCTES

Dins de l’àmplia gamma de productes làctics que elabora Cadi SCCL destaquen dos D.O.P ( Denominació d’Origen Protegida) la mantega i el formatge Urgèlia:
La mantega
La base essencial d’una bona mantega és la qualitat de la llet amb què està elaborada. Les condicions naturals i climàtiques pròpies de les valls pirinenques de l’Alt Urgell i la Cerdanya, riques en flora i pastures verdes i fresques, permeten obtenir una llet de característiques ideals per a la fabricació d’una mantega de qualitat reconeguda per la Denominació d’Origen Protegida.

El lent procés de maduració de la nata aporta a la mantega una intensitat gustativa més alta, amb una llarga persistència de gust i aromes, que recorden l’avellana.

El formatge Urgèlia

L’Urgèlia és l’únic formatge de Catalunya reconegut amb la Denominació d’Origen Protegida (D.O.P. Formatge de l’Alt Urgell i la Cerdanya), gràcies a la seva alta qualitat, garantia d’origen i llarga tradició. S’elabora amb llet fresca de va pasteuritzada, recollida diàriament als ramaders del Pirineu, zona de gran riquesa natural i de pastures verdes i fresques.

Tweet

 

Enquesta

Per què la gent no vol treballar en el nostre sector?

Què en penses?

Com veieu la notícia d’avui d’anul·lació de 45 km d’autovia al projecte A-23 fins a Benavarri?

View Results

Loading ... Loading ...

El més vist aquesta setmana

  • Hostaleria de Lleida i Càmpings de Lleida impulsen el sí als Jocs Olímpics i Paralímpics d’hivern 2030 al pirineu
  • Reunió amb el nou cap de la unitat de Polícia Administrativa de la Guàrdia Urbana de Lleida
  • Aquest any, sembla que sí, que podrem gaudir de la Festa Major de Lleida! Del 6 a l’11 de maig
  • Per fi, condicions sanitàries “normals”
  • Nou polígon industrial a Lleida, Torreblanca quatre pilans

Calendari notícies

maig 2022
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
« abr.    

Memòria

  • any 2021
  • any 2020
  • any 2019
  • any 2018
  • any 2017
  • any 2016
  • any 2015
  • any 2014
  • any 2013

Federació d’Hostaleria de Lleida

Av. del Segre, 7. Altell - 25007 LLEIDA
Tel. 902 24 88 58 - 973 24 88 58
Fax: 973 18 40 40
federacio@hostaler.org

Aula Manel Martín

C/ Segrià, 35. Baixos - 25006 LLEIDA
Tel. 973 28 92 38
Fax: 973 18 40 72
aula@hostaler.org
Copyright © 2022 horecalleida.es
Acceptar i tancar
Aquesta web utilitza cookies tècniques, de personalització i d'anàlisi, pròpies i de tercers, per anònimament facilitar-li la navegació i analitzar estadístiques de l'ús de la web. Obtenir més informació