horecalleida.es

horecalleida.es

Actualitat del Sector Hostaler a la Província de Lleida

notícies

Actualitat del Sector Hostaler a la Província de Lleida
  • Portada
  • Lleida
  • Val d’Aran
  • Alt Urgell
  • Comarques
  • Nacional

L’Associació de l’Alt Urgell s’adhereix al projecte de la Piriteca

7 maig, 2021

La Piriteca és un projecte que s’ ha creat amb diferents associacions de l’ Alt Urgell i Cerdanya. Està format per associacions de productors i de restauradors de les dues comarques.

El sector turístic de l’Alt Urgell i la Cerdanya sempre ha tingut un paper molt important en el desenvolupament econòmic d’ambdues comarques. Són molts els allotjaments turístics, ja siguin establiments per realitzar pernoctacions com establiments relacionats al món de la restauració, que podem trobar situats a les nostres comarques. Molts d’aquests establiments estan units en associacions que tenen un abast comarcal, però gairebé mai han trencat aquesta barrera i han anat a aprendre més de l’associació de la comarca veïna. Històricament, mai han mantingut una interrelació entre les associacions d’hostaleria de l’Alt Urgell i Cerdanya, i el cert és que tampoc hi ha hagut massa col·laboració entre els establiments hotelers d’ambdues comarques.

El producte agroalimentari propi del territori és un recurs endogen molt important a les zones rurals per ell mateix, com a activitat econòmica, però també té gran importància com a imatge identitària i com a base de la gastronomia tradicional. També intervé directament en altres sectors econòmics com el sector turístic, tant en la seva incidència en l’hostaleria i la restauració com en la promoció turística a través de la gastronomia.

La possibilitat de presentar projectes estratègics pel territori, proporciona una eina per poder treballar en aquest camp, donant continuïtat a altres projectes relacionats amb el producte agroalimentari local i podent incidir més directament en el consum dels productes i els seus consumidors.

Els petits productors agroalimentaris tenen un impacte clau sobretot en el desenvolupament dels municipis més petits i deprimits de les zones de muntanya, per la incidència que tenen en l’economia local, ja que moltes vegades representen la seva única activitat econòmica i un atractiu pel visitant forani.

Més enllà de la consolidació de la gastronomia i dels productes agroalimentaris, així com de les sinergies que es generin entre els diferents restauradors i productors, aquest projecte pretén ser, també, una base sòlida que permeti posar en valor, encara més, tot aquest món gastronòmic a nivell turístic i, fins i tot, que serveixi com a punt de partida per crear una xarxa ecoturística en aquest àmbit territorial.

Enllaç amb tota la info: lapiriteca.cat – Alt Urgell i Cerdanya

Com puc sortir a La Piriteca?

  •  Per tal de poder participar al projecte cal utilitzar els productes de proximitat de 5* productors i productores de 3 tipologies diferents
  • L’establiment que produeix o recol·lecta productes propis es compatibilitza com a productor/a
  • Tipologies:
    Carn i embotits
    Làctics i iogurts
    Formatges
    Fruites/verdures/ plantes silvestres comestibles (bolets, ortigues…)
    Begudes (vi, cervesa, licors i infusions)
    Altres: pa, mel i confitats, infusions
    • S’haurà de citar el nom del productor/a del producte utilitzat a la informació facilitada per la aap
    Podreu actualitzar els plats per temporada, canvi de carta, plats especials, etc… sempre que vulgueu!!

De quina forma em benefica la Piriteca?

  • Creant sinèrgies amb el sector productors de l’ Alt Urgell i Cerdanya.
  • Difusió dels nostres establiments a través de la gestió en xarxes socials (facebook e instagram) per part de professionals en l’ àmbit.
  • Possibilitat de fer vals descompte o sortejos i arribar a més públic.
  • I molt més: la app esta viva i en constant evolució a l’ espera de les vostres necessitats i propostes.

Com es diferència d’ altres plataformes i aplicacions?

  • És la nostra app de proximitat, que neix d’ un projecte públic-privat en comú i en col·laboració, i és la més pròxima al territori.

Què he de fer?

  • Retornar el full de compromís adjunt: https://bit.ly/2PF0Y8j
  • Per aparèixer en XXSS: Emplenar el següent formulari (s’ ha d’ haver emplenat l’ anterior).
  • 3 fotografies (exterior, interior, plat o plats estrella!)
  • Aportar molt contingut d’esdeveniments (agenda de l’aap), plats, etc. i el que us bulli pel cap!! Com més contingut, a més gent arribarem!

Quin cost tindrà?

  • Per estar associat com a establiment a qualsevol associació impulsora del projecte no tindrà cap cost!

Això ha estat possible gràcies al vostre enxarxament i participació a les associacions i a la col·laboració conjunta de les dues comarques, i s’ha cofinançat amb el suport del Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya (CAUC) i les associacions del territori (Associació d’Hosteleria de l’Alt Urgell, l’Associació Menja’t l’Alt Urgell, Productors i Elaboradors Ecològics la Cerdanya i l’Alt Urgell, l’Associació Agroalimentària de Cerdanya, l’Associació Gastronòmica Cuina Pirinenca de la Cerdanya i l’Associació d’Hotels i Allotjaments Turístics de la Cerdanya)

Tweet

Enquesta

Per què la gent no vol treballar en el nostre sector?

Què en penses?

Com veieu la notícia d’avui d’anul·lació de 45 km d’autovia al projecte A-23 fins a Benavarri?

View Results

Loading ... Loading ...

El més vist aquesta setmana

  • Reunió amb el President de la Generalitat, Honorable Sr. Pere Aragonés
  • Nova línia d’ajuts per a empreses d’un a cinc treballadors
  • Properes convocatòries d’ajuts del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència d’aquest 2022
  • Per un impuls als Pirineus, diem prou!
  • El próxim 16 de juny s’obre la convocatòria per a la concessió de subvencions en l’àmbit del comerç i serveis, l’artesania i la moda

Calendari notícies

juliol 2022
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
« juny    

Memòria

  • any 2021
  • any 2020
  • any 2019
  • any 2018
  • any 2017
  • any 2016
  • any 2015
  • any 2014
  • any 2013

Federació d’Hostaleria de Lleida

Av. del Segre, 7. Altell - 25007 LLEIDA
Tel. 902 24 88 58 - 973 24 88 58
Fax: 973 18 40 40
federacio@hostaler.org

Aula Manel Martín

C/ Segrià, 35. Baixos - 25006 LLEIDA
Tel. 973 28 92 38
Fax: 973 18 40 72
aula@hostaler.org
Copyright © 2022 horecalleida.es
Acceptar i tancar
Aquesta web utilitza cookies tècniques, de personalització i d'anàlisi, pròpies i de tercers, per anònimament facilitar-li la navegació i analitzar estadístiques de l'ús de la web. Obtenir més informació