La inscripció està oberta per a tots els cuiners i cuineres menors de 28 anys que estiguin treballant en qualsevol restaurant de la província de Lleida
El jurat està integrat pels xefs dels tres restaurants lleidatans amb estrella Michelin: Xixo Castaño del Malena (Gimenells), Zaraida Cotonat del Fogony (Sort), Joel Castanyé de La Boscana (Bellvís) i Albert Capdevila, guanyador del JOVES CUINERS 2016 i actualment a Cal Xirricló (Balaguer). Com a jurat tècnic, hi seran Jordi Pallàs del restaurant Aimia (Lleida) i Gonzalo Ferreruela del restaurant Ferreruela (Lleida).
Ja està en marxa una nova edició del concurs lleidatà JOVES CUINERS ÀNGEL MONCUSÍ. Una cita que arriba a la seva 28 edició i que tindrà lloc el proper 6 de març, dilluns, a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida que col·labora com cada any amb la Federació d’Hostaleria de Lleida en l’organització del certamen.
JOVES CUINERS ÀNGEL MONCUSÍ està obert a tots els cuiners i cuineres que estiguin treballant en qualsevol restaurant de Lleida i província i no hagin complert 29 anys abans del dia del concurs.
La inscripció està oberta fins al 17 de febrer, dijous, i poden apuntar-s’hi fins a un màxim de 15 participants. El guanyador podrà gaudir d’un sopar per a dues persones a qualsevol restaurant del país guardonat amb 3 estrelles Michelin, inclosa la nit d’hotel. El segon premi consisteix en la inscripció en un dels cursos de cuina d’una reconeguda escola barcelonina. Uns premis que estan directament relacionats amb la cuina i no consisteixen en cap dotació econòmica que podria destinar-se a altres fins completament allunyats de la filosofia del JOVES CUINERS ÀNGEL MONCUSÍ.
Sopar de lliurament de premis a càrrec de 6 societats gastronòmiques lleidatanes. All Cuiners, La Xicoia, Food & Fun, la Noguera cuina, Àpat i l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Urgell oferiran el mateix dia 6 de març un sopar obert a tot el públic i a un preu interessant en les instal·lacions de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida. En aquest sopar, el jurat donarà a conèixer el guanyador i finalista del concurs.
COMPRA ONLINE DE TIQUETS PEL SOPAR
Promoure la creativitat culinària i les possibilitats dels productes locals. JOVES CUINERS ÀNGEL MONCUSÍ és un dels concursos de cuina més antics i consolidats a Catalunya i la resta del país que a més, defensa a ultrança la gastronomia de Lleida. La primera edició va tenir lloc el 1989 i des de llavors la seva filosofia no ha canviat: apostar pels joves talents culinaris lleidatans i promoure la creativitat promocionant al seu torn els excel·lents productes locals que s’utilitzen com a base principal i matèria primera dels plats.
Des del seu inici han passat tant participants com a membres del jurat que actualment són prestigiosos professionals al capdavant de reconeguts restaurants, pastisseries, mitjans de comunicació, etc.