horecalleida.es

horecalleida.es

Actualitat del Sector Hostaler a la Província de Lleida

notícies

Actualitat del Sector Hostaler a la Província de Lleida
  • Portada
  • Lleida
  • Val d’Aran
  • Alt Urgell
  • Comarques
  • Nacional

Informació sobre el consum de Panga

9 febrer, 2017

Donades les informacions publicades per diverses fonts en relació al consum de panga (peix d’aigua dolça procedent d’Àsia), la FEHR (Federación Española de Hostelería y Restauración) es remet a la informació publicada al respecte per AECOSAN (Agencia Española de Consumo, Seguridad Alimentaria y Nutrición), a través d’un extracte d’aquesta informació, amb l’objectiu de facilitar informació al sector.

Pel que fa a la importació d’aliments en general i, per tant, de panga és important saber que:

  • Els peixos importats que es comercialitzen a Espanya, són controlats convenientment per les autoritats sanitàries dels llocs d’inspecció fronterers.
  • Aquests controls:
    • Inclouen controls físics, realitzant anàlisis de laboratori.
    • Si detecten substàncies prohibides o no autoritzades, a més de rebutjar immediatament el producte, intensifiquen els controls de les següents expedicions de la mateixa procedència, podent prendre mesures de rebuig o salvaguarda.
    • Difonen ràpidament entre tots els estats membres i la mateixa Unió Europea (a través del Sistema d’Alerta Ràpida per a aliments i pinsos) informacions al respecte que es puguin generar.
    • En cas necessari, la Unió Europea pot adoptar mesures de salvaguarda, fins i tot amb noves inspeccions sobre el terreny i en última instància es poden prohibir les importacions.
    •  A més d’aquests controls, les Comunitats Autònomes poden realitzar, a través de les seves Conselleries de Sanitat, controls quan el producte està ja en els canals de comercialització a Espanya.
    • Tots els aliments comercialitzats a Espanya, han de complir els mateixos requisits de Salut Pública independentment de la seva procedència, dins o fora de la Unió Europea.
    • Abans d’arribar a la Unió Europea, el control en aliments importats s’inicia a través d’inspeccions liderades per la Comissió Europea, en les quals s’examinen nombrosos aspectes com la legislació del tercer país sobre aquesta matèria, organització dels seus controls, etc. …
    • Aquells països interessats en importació de productes d’origen animal a la Unió Europea, com la carn o el peix, han de complir amb requisits especials previs com l’existència i bon funcionament d’un pla propi de detecció de residus de medicaments veterinaris als aliments. La Direcció General d’Anàlisi i Auditories Sanitàries i Alimentàries de la Comissió Europea realitza inspeccions in situ per comprovar aquestes condicions i el bon funcionament del sistema de control en origen.

Si voleu podeu consultar la informació completa al web d’ AECOSAN

Tweet

Enquesta

Per què la gent no vol treballar en el nostre sector?

Què en penses?

Com veieu la notícia d’avui d’anul·lació de 45 km d’autovia al projecte A-23 fins a Benavarri?

View Results

Loading ... Loading ...

El més vist aquesta setmana

  • Limitació de la temperatura als establiments d’hostaleria
  • Nou polígon industrial a Lleida, Torreblanca quatre pilans
  • La Seguretat a l’oci nocturn
  • El juliol, un bona progressió
  • Què respondre al client quan ens pregunta: el gos pot entrar?

Calendari notícies

agost 2022
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
« jul.    

Memòria

  • any 2021
  • any 2020
  • any 2019
  • any 2018
  • any 2017
  • any 2016
  • any 2015
  • any 2014
  • any 2013

Federació d’Hostaleria de Lleida

Av. del Segre, 7. Altell - 25007 LLEIDA
Tel. 902 24 88 58 - 973 24 88 58
Fax: 973 18 40 40
federacio@hostaler.org

Aula Manel Martín

C/ Segrià, 35. Baixos - 25006 LLEIDA
Tel. 973 28 92 38
Fax: 973 18 40 72
aula@hostaler.org
Copyright © 2022 horecalleida.es
Acceptar i tancar
Aquesta web utilitza cookies tècniques, de personalització i d'anàlisi, pròpies i de tercers, per anònimament facilitar-li la navegació i analitzar estadístiques de l'ús de la web. Obtenir més informació