horecalleida.es

horecalleida.es

Actualitat del Sector Hostaler a la Província de Lleida

notícies

Actualitat del Sector Hostaler a la Província de Lleida
  • Portada
  • Lleida
  • Val d’Aran
  • Alt Urgell
  • Comarques
  • Nacional

HOSTALERS PEL ZERØ MALBARATAMENT: Campanya de conscienciació contra el malbaratament alimentari

17 desembre, 2019

HOSTALERIA DE LLEIDA ha presentat  la campanya Hostalers pel Zer0 Malbaratament, que pretén contribuir a diagnosticar les causes específiques del malbaratament alimentari en el sector de l’hostaleria, alhora que donar suport als seus associats per reduir els aliments aprofitables que s’acaben llençant. Aquesta acció està enfocada cap a la nova concepció d’empresa que treballa en consonància amb les Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

La presentació ha estat a càrrec del President d’Hostaleria de Lleida, Josep Castellarnau, juntament amb Ricard Vizcarra, responsable de l’empresa especialitzada en Qualitat y Medi Ambient Ecostudi. Hostalers pel Zer0 Malbaratament es posarà en marxa a mitjans de gener de 2020.

L’objectiu principal és la creació d’una xarxa d’establiments hostalers – restaurants, càmpings, hotels, bars, càterings – amb un denominador comú: la lluita contra el malbaratament alimentari a la província de Lleida.

Els principals eixos d’actuació són:

  1. En una 1era fase es visitaran aproximadament 500 establiments de tota la província de Lleida per convidar-los a participar. Així mateix rebran informació sobre el malbaratament i l’ambientalització de les seves cartes. Posteriorment, rebran un informe de diagnosi que serà lliurat confidencialment a cada establiment.
  2. Disseny i edició d’un segell identificatiu: Malbaratament alimentari ZERO.
  3. Creació d’una guia digital contra el malbaratament a l’hostaleria
  4. Informe específic per a cada establiment participant.
  5. Lliurament de caixes de cartró (foodboxes) a repartir entre els establiments participants amb l’objectiu que els seus clients s’emportin a casa les restes alimentàries dels seus àpats
  6. Sessions formatives sobre el malbaratament alimentari adreçades a tots els associats d’Hostaleria de Lleida.

A Catalunya es malbaraten 242.471 tones d’aliments aprofitables cada any, el 42% dels quals es produeix en l’àmbit del sector serveis. L’Agència de Residus de Catalunya estima que a més de la factura ambiental que suposa, se’n deriva un impacte econòmic de 841 milions d’euros anuals, i també es calcula que amb aquests aliments es podrien alimentar 500.000 persones durant el mateix període.

Document Relacionat
Guia els ODS en el sector de l’hostaleria

Tweet

Enquesta

Per què la gent no vol treballar en el nostre sector?

Què en penses?

Com veieu la notícia d’avui d’anul·lació de 45 km d’autovia al projecte A-23 fins a Benavarri?

View Results

Loading ... Loading ...

El més vist aquesta setmana

  • Obertura d’inscripcions per al curs de cuina “Elaboració culinària bàsica”
  • Reunió amb el President de la Generalitat, Honorable Sr. Pere Aragonés
  • Properes convocatòries d’ajuts del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència d’aquest 2022
  • Per un impuls als Pirineus, diem prou!
  • El próxim 16 de juny s’obre la convocatòria per a la concessió de subvencions en l’àmbit del comerç i serveis, l’artesania i la moda

Calendari notícies

juliol 2022
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
« juny    

Memòria

  • any 2021
  • any 2020
  • any 2019
  • any 2018
  • any 2017
  • any 2016
  • any 2015
  • any 2014
  • any 2013

Federació d’Hostaleria de Lleida

Av. del Segre, 7. Altell - 25007 LLEIDA
Tel. 902 24 88 58 - 973 24 88 58
Fax: 973 18 40 40
federacio@hostaler.org

Aula Manel Martín

C/ Segrià, 35. Baixos - 25006 LLEIDA
Tel. 973 28 92 38
Fax: 973 18 40 72
aula@hostaler.org
Copyright © 2022 horecalleida.es
Acceptar i tancar
Aquesta web utilitza cookies tècniques, de personalització i d'anàlisi, pròpies i de tercers, per anònimament facilitar-li la navegació i analitzar estadístiques de l'ús de la web. Obtenir més informació