horecalleida.es

horecalleida.es

Actualitat del Sector Hostaler a la Província de Lleida

notícies

Actualitat del Sector Hostaler a la Província de Lleida
  • Portada
  • Lleida
  • Val d’Aran
  • Alt Urgell
  • Comarques
  • Nacional

Food Trucks: Les noves tendències comercials

23 octubre, 2015

Aquest cap de setmana passat a Lleida s’ha organitzat una fira de “food trucks”. Està de moda, és simpàtic, escaient a l’època de l’any, te un bon format, paga l’ocupació de via pública, tothom content. La nostra visió com a gremi d’hostaleria, és que la competència estimula, ens fa posar les piles al sector i millora el criteri del client, però per que ho considerem competència hauríem de partir de les mateixes condicions, i comparar una venda ambulant amb una activitat d’hostaleria, des del punt de vista tècnic, no és pot comparar. Per tant ja està bé que coneguem aquesta tendència, però no ho considerem que sigui motiu per que es faci una programació de diversos caps de setmana, i que passi de ser un estímul,

576_1445211618Rumm1

Foto: www.naciodigital.cat

Tots aquests requeriments tècnics que ens requereix l’administració i que en els últims anys ha augmentat significativament, suposen una garantia per l’administrat, però també un cost per l’empresa. Cost que la venda ambulant no te.

És una activitat que fa temps que existeix, inclús a Lleida, donant suport a les fires o a les festes majors. No s’ha inventat res nou, el que passa és que ara amb la Tv s’hi ha sumat glamour i s’ha possat de moda, fins al punt que es pot muntar una fira amb aquest motiu. Pensem que els Ajuntaments no han de reglamentar res, ja ho tenen fet i previst, tal i com ho feien fins ara, permeten aquestes activitats en moments puntuals, com fires o festes majors.

En algunes ciutats que s’havia anat més enllà, s’estan retirant les llicencies.

Aquest és similar al fenomen global, de l’economia col·laborativa, , que afecta a molts sectors, els hotels amb els pisos i habitacions, als taxis. L’aliança amb les noves tecnologies i grans capitals, ha fet que s’estiguin estenen a una velocitat increïble per tot el planeta.

EnquestaTrucks

Aquesta denominació, que engloba bona part d’aquest concepte. En aquest cas dels “foot trucks” una variant que comparteix els pocs requeriments legals amb comparació amb les empreses hostaleres establertes.

Segurament ens hem passat de la ratlla legislant i regulant les activitats, fa temps que ho denunciem, i si ens situem en el paper del client consumidor, que també som, hauríem d’exigir al sistema un mínim de garanties ?

Les empreses clàssiques establertes estant en un carrer sense sortida, l’administració no afluixa, al contrari pressiona als establers, tenim casos sobre la taula a Lleida increïbles, i per un altre costat l’administració comença a legalitzar activitats amb requeriments per sota els mínims, o permet activitats com la d’aquest cap de setmana, esgrimint que paguen l’ocupació de via pública, com si els nostres establiments no paguessin.

Podeu veure aquest reportatge d’investigació de la Sexta que parla dels pisos i habitacions de lloguer, és molt interessant. La Generalitat de Catalunya és l’única administració a Europa que ha obert expedient i sancionat a l’empresa que centra el reportatge, en el que ens situa al mig de l’escenari mundial d’aquest fenomen.

Tenim altres casos, www.uber.com pels taxis, www.gamping.com pels càmpings, www.eatwith.com pels restaurants , per posar alguns exemples.

Aqui teniu uns  articles de reflexió del fenòmen publicats a diversos mitjans:

  • ¿Hasta dónde llegará el consuma colaborativo? – Expansión
  • De economia colaborativa a precariedad 2.0 – El Mundo
  • Las economias que el PIB no puede medir – Yorokobu
  • El consumo colaborativa revoluciona el turismo – eldiario.es
  • Més articles

Haurem d’estar amatents a la realitat i adaptar-nos, a veure com evoluciona, no sembla una simple tendència que passa de moda.

Notícies Relacionades
Los restaurantes pierden clientes por la feria del “food truck” y piden a la Paeria que no se repita
Los hoteleros proponen elaborar un calendario de ferias gastronómicas

Tweet

Enquesta

Per què la gent no vol treballar en el nostre sector?

Què en penses?

Com veieu la notícia d’avui d’anul·lació de 45 km d’autovia al projecte A-23 fins a Benavarri?

View Results

Loading ... Loading ...

El més vist aquesta setmana

  • Obertura d’inscripcions per al curs de cuina “Elaboració culinària bàsica”
  • Reunió amb el President de la Generalitat, Honorable Sr. Pere Aragonés
  • Properes convocatòries d’ajuts del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència d’aquest 2022
  • Per un impuls als Pirineus, diem prou!
  • El próxim 16 de juny s’obre la convocatòria per a la concessió de subvencions en l’àmbit del comerç i serveis, l’artesania i la moda

Calendari notícies

juliol 2022
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
« juny    

Memòria

  • any 2021
  • any 2020
  • any 2019
  • any 2018
  • any 2017
  • any 2016
  • any 2015
  • any 2014
  • any 2013

Federació d’Hostaleria de Lleida

Av. del Segre, 7. Altell - 25007 LLEIDA
Tel. 902 24 88 58 - 973 24 88 58
Fax: 973 18 40 40
federacio@hostaler.org

Aula Manel Martín

C/ Segrià, 35. Baixos - 25006 LLEIDA
Tel. 973 28 92 38
Fax: 973 18 40 72
aula@hostaler.org
Copyright © 2022 horecalleida.es
Acceptar i tancar
Aquesta web utilitza cookies tècniques, de personalització i d'anàlisi, pròpies i de tercers, per anònimament facilitar-li la navegació i analitzar estadístiques de l'ús de la web. Obtenir més informació