horecalleida.es

horecalleida.es

Actualitat del Sector Hostaler a la Província de Lleida

notícies

Actualitat del Sector Hostaler a la Província de Lleida
  • Portada
  • Lleida
  • Val d’Aran
  • Alt Urgell
  • Comarques
  • Nacional

Es prorroguen fins al 9 d’abril les restriccions actuals a l’hostaleria

26 març, 2021

Les restriccions actuals que afecten al sector de l’hostaleria no tindran cap canvi i es prorrogaran fins al divendres 9 d’abril, segons van anunciar aquest dijous en roda de premsa el Secretari General del Departament de Salut i el Conseller d’Interior de la Generalitat.

A continuació us recordem les mesures vigents que afecten al nostre sector, a l’espera que demà dissabte es publiqui al DOGC la resolució que les prorroga.

Mesures per les activitats d’hostaleria i restauració:

Horari continuat de 7:30 a 17:00 hores.

Els clients no podran romandre a l’establiment fora d’aquesta franja horària

 

– El consum s’ha de realitzar sempre a la taula (està prohibit consumir a la barra).

– Interiors:

  • L’aforament es limita al 30% de l’autoritzat.
  • S’ha garantir una distància mínima degudament senyalitzada de dos metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents.
  • S’ha de garantir la ventilació de l’espai mitjançant ventilació natural o altres sistemes de ventilació.

– Terrasses:

  • S’ha de garantir una distància mínima degudament senyalitzada de 2 metres entre comensals de taules o grups de taules diferents.

– Es limita a 4 el nombre màxim de comensals per taula o agrupació de taules, llevat que pertanyin a la “bombolla de convivència” (grup de persones que conviuen sota el mateix sostre. Pot incloure també persones cuidadores i/o de suport imprescindibles per prevenir conseqüències negatives de l’aïllament social. El grup ha de ser tan estable com sigui posi).

– S’ha de garantir la distància d’1 metre entre persones d’una mateixa taula, excepte per a persones que pertanyin a “la bombolla de convivència”. El tipus i mida de taula han de permetre que es garanteixin aquestes distàncies.

– S’han de complir sempre totes les indicacions del Pla sectorial de la restauració aprovat pel Procicat, i l’Annex del Pla sectorial de restauració. (Linkar els dos documents).

Horaris d’obertura per recollir menjar a l’establiment i repartiment a domicili:

  • Recollida de menjar a l’establiment (take away): franja compresa entre les 06.00 hores i les 22.00 hores.
  • Prestació de serveis de restauració a domicili (delivery): franja compresa entre les 06.00 hores i les 23.00

Restauració en àrees de servei de vies de comunicació per a professionals de transport:

  • No resta subjecta a cap franja horària.

Els hotels, pensions Càmpings i altres allotjaments turístics poden donar també servei de restauració exclusivament a les persones allotjades en horari de sopar fins a les 22:00 hores.

– En quant als clients que s’allotgin en hotels, pensions, càmpings i altres allotjaments turístics, no es necessari que portin el justificant de la reserva, com si s’exigia durant les Festes de Nadal.

Altres mesures de salut pública previstes en aquesta resolució i que també afecten al nostre sector son les següents:

Mobilitat per tot Catalunya, però limitada a membres de la mateixa bombolla de convivència.

Limitació de l’entrada i sortida de persones del territori de Catalunya

Queda restringida l’entrada i sortida de persones del territori de Catalunya, excepte per a aquells desplaçaments, adequadament justificats, que es produeixin per algun dels motius que s’indiquen a la Resolució i que són els mateixos que existien fins ara (p. ex. assistència a centres sanitaris, obligacions laborals, professionals o empresarials, retorn al lloc de residència habitual o familiar, per una necessitat justificada i inajornable, etc. …)

Els desplaçaments entre la comarca de l’Alt Urgell i el Principat d’Andorra, per part de les persones residents en aquests dos territoris continua estant permesa.

Mesures de restricció de la mobilitat nocturna: Toc de queda

– Prohibits tots els desplaçaments i la circulació per les vies públiques entre les 22.00 hores i les 06.00 hores, amb les excepcions previstes.

Si la resolució que es publiqui al DOGC  preveu algun canvi, us ho comunicarem. Per qualsevol dubte, HOSTALERIA DE LLEIDA està a la vostra disposició (Tel. 973.24.88.58. E-mail: federacio@hostaler.org ).

Tweet

Enquesta

Per què la gent no vol treballar en el nostre sector?

Què en penses?

Com veieu la notícia d’avui d’anul·lació de 45 km d’autovia al projecte A-23 fins a Benavarri?

View Results

Loading ... Loading ...

El més vist aquesta setmana

  • Obertura d’inscripcions per al curs de cuina “Elaboració culinària bàsica”
  • Properes convocatòries d’ajuts del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència d’aquest 2022
  • Eines de promoció turística a l’Alt Urgell
  • Per un impuls als Pirineus, diem prou!
  • El Govern de la Generalitat aprova el Pla de seguretat alimentària de Catalunya 2022-2026

Calendari notícies

juliol 2022
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
« juny    

Memòria

  • any 2021
  • any 2020
  • any 2019
  • any 2018
  • any 2017
  • any 2016
  • any 2015
  • any 2014
  • any 2013

Federació d’Hostaleria de Lleida

Av. del Segre, 7. Altell - 25007 LLEIDA
Tel. 902 24 88 58 - 973 24 88 58
Fax: 973 18 40 40
federacio@hostaler.org

Aula Manel Martín

C/ Segrià, 35. Baixos - 25006 LLEIDA
Tel. 973 28 92 38
Fax: 973 18 40 72
aula@hostaler.org
Copyright © 2022 horecalleida.es
Acceptar i tancar
Aquesta web utilitza cookies tècniques, de personalització i d'anàlisi, pròpies i de tercers, per anònimament facilitar-li la navegació i analitzar estadístiques de l'ús de la web. Obtenir més informació