Les restriccions actuals que afecten al sector de l’hostaleria no tindran cap canvi i es prorrogaran fins al divendres 9 d’abril, segons van anunciar aquest dijous en roda de premsa el Secretari General del Departament de Salut i el Conseller d’Interior de la Generalitat.
A continuació us recordem les mesures vigents que afecten al nostre sector, a l’espera que demà dissabte es publiqui al DOGC la resolució que les prorroga.
Mesures per les activitats d’hostaleria i restauració:
Horari continuat de 7:30 a 17:00 hores.
Els clients no podran romandre a l’establiment fora d’aquesta franja horària
– El consum s’ha de realitzar sempre a la taula (està prohibit consumir a la barra).
– Interiors:
- L’aforament es limita al 30% de l’autoritzat.
- S’ha garantir una distància mínima degudament senyalitzada de dos metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents.
- S’ha de garantir la ventilació de l’espai mitjançant ventilació natural o altres sistemes de ventilació.
– Terrasses:
- S’ha de garantir una distància mínima degudament senyalitzada de 2 metres entre comensals de taules o grups de taules diferents.
– Es limita a 4 el nombre màxim de comensals per taula o agrupació de taules, llevat que pertanyin a la “bombolla de convivència” (grup de persones que conviuen sota el mateix sostre. Pot incloure també persones cuidadores i/o de suport imprescindibles per prevenir conseqüències negatives de l’aïllament social. El grup ha de ser tan estable com sigui posi).
– S’ha de garantir la distància d’1 metre entre persones d’una mateixa taula, excepte per a persones que pertanyin a “la bombolla de convivència”. El tipus i mida de taula han de permetre que es garanteixin aquestes distàncies.
– S’han de complir sempre totes les indicacions del Pla sectorial de la restauració aprovat pel Procicat, i l’Annex del Pla sectorial de restauració. (Linkar els dos documents).
Horaris d’obertura per recollir menjar a l’establiment i repartiment a domicili:
- Recollida de menjar a l’establiment (take away): franja compresa entre les 06.00 hores i les 22.00 hores.
- Prestació de serveis de restauració a domicili (delivery): franja compresa entre les 06.00 hores i les 23.00
Restauració en àrees de servei de vies de comunicació per a professionals de transport:
- No resta subjecta a cap franja horària.
Els hotels, pensions Càmpings i altres allotjaments turístics poden donar també servei de restauració exclusivament a les persones allotjades en horari de sopar fins a les 22:00 hores.
– En quant als clients que s’allotgin en hotels, pensions, càmpings i altres allotjaments turístics, no es necessari que portin el justificant de la reserva, com si s’exigia durant les Festes de Nadal.
Altres mesures de salut pública previstes en aquesta resolució i que també afecten al nostre sector son les següents:
Mobilitat per tot Catalunya, però limitada a membres de la mateixa bombolla de convivència.
Limitació de l’entrada i sortida de persones del territori de Catalunya
Queda restringida l’entrada i sortida de persones del territori de Catalunya, excepte per a aquells desplaçaments, adequadament justificats, que es produeixin per algun dels motius que s’indiquen a la Resolució i que són els mateixos que existien fins ara (p. ex. assistència a centres sanitaris, obligacions laborals, professionals o empresarials, retorn al lloc de residència habitual o familiar, per una necessitat justificada i inajornable, etc. …)
Els desplaçaments entre la comarca de l’Alt Urgell i el Principat d’Andorra, per part de les persones residents en aquests dos territoris continua estant permesa.
Mesures de restricció de la mobilitat nocturna: Toc de queda
– Prohibits tots els desplaçaments i la circulació per les vies públiques entre les 22.00 hores i les 06.00 hores, amb les excepcions previstes.
Si la resolució que es publiqui al DOGC preveu algun canvi, us ho comunicarem. Per qualsevol dubte, HOSTALERIA DE LLEIDA està a la vostra disposició (Tel. 973.24.88.58. E-mail: federacio@hostaler.org ).