El dilluns 22/02/2021 entren en vigor aquestes noves mesures que es recullen a la RESOLUCIÓ SLT/436/2021, de 19 de febrer, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.
Les mesures que recull tenen una setmana, amb emissió d’informes periòdics.
Les franges horàries del servei de l’esmorzar i del dinar, tant a l’interior de l’establiment com a la terrassa, que queda de la següent manera:
De 7:30 hores a les 10:30 hores
De 13:00 hores a les 16:30 hores
Els clients no podran romandre a l’establiment fora d’aquestes franges horàries.
– El consum s’ha de realitzar sempre a la taula (està prohibit consumir a la barra).
– Interiors:
- L’aforament es limita al 30% de l’autoritzat.
- S’ha garantir una distància mínima degudament senyalitzada de dos metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents.
- S’ha de garantir la ventilació de l’espai mitjançant ventilació natural o altres sistemes de ventilació.
– Terrasses:
- S’ha de garantir una distància mínima degudament senyalitzada de 2 metres entre comensals de taules o grups de taules diferents.
– Es limita a 4 el nombre màxim de comensals per taula o agrupació de taules, llevat que pertanyin a la “bombolla de convivència” (grup de persones que conviuen sota el mateix sostre. Pot incloure també persones cuidadores i/o de suport imprescindibles per prevenir conseqüències negatives de l’aïllament social. El grup ha de ser tan estable com sigui posi).
– S’ha de garantir la distància d’1 metre entre persones d’una mateixa taula, excepte per a persones que pertanyin a “la bombolla de convivència”. El tipus i mida de taula han de permetre que es garanteixin aquestes distàncies.
– S’han de complir sempre totes les indicacions del Pla sectorial de la restauració aprovat pel Procicat, i l’Annex del Pla sectorial de restauració.
Horaris d’obertura per recollir menjar a l’establiment i repartiment a domicili:
- Recollida de menjar a l’establiment (take away): franja compresa entre les 06.00 hores i les 22.00 hores.
- Prestació de serveis de restauració a domicili (delivery): franja compresa entre les 06.00 hores i les 23.00
Restauració en àrees de servei de vies de comunicació per a professionals de transport:
- No resta subjecta a cap franja horària.
Els hotels, pensions, càmpings i altres allotjaments turístics poden donar també servei de restauració exclusivament a les persones allotjades en horari de sopar fins a les 22:00 hores.
Altres mesures de salut pública previstes en aquesta resolució i que també afecten al nostre sector son les següents:
Limitació de l’entrada i sortida de persones del territori de Catalunya
Queda restringida l’entrada i sortida de persones del territori de Catalunya, excepte per a aquells desplaçaments, adequadament justificats, que es produeixin per algun dels motius que s’indiquen a la Resolució i que són els mateixos que existien fins ara (p. ex. assistència a centres sanitaris, obligacions laborals, professionals o empresarials, retorn al lloc de residència habitual o familiar, per una necessitat justificada i inajornable, etc. …).
Es permeten desplaçaments entre la comarca de l’Alt Urgell i el Principat d’Andorra, per part de les persones residents en aquests dos territoris.
Limitació de la mobilitat dins del territori de Catalunya (comarcal)
– Queda limitada l’entrada i sortida de persones de cada comarca, amb les excepcions previstes al punt anterior.
Mesures de restricció de la mobilitat nocturna: Toc de queda
– Prohibits tots els desplaçaments i la circulació per les vies públiques entre les 22.00 hores i les 06.00 hores, amb les excepcions previstes.
Si teniu qualsevol dubte, HOSTALERIA DE LLEIDA està a la vostra disposició (Tel. 973.24.88.58. E-mail: federacio@hostaler.org).