horecalleida.es

horecalleida.es

Actualitat del Sector Hostaler a la Província de Lleida

notícies

Actualitat del Sector Hostaler a la Província de Lleida
  • Portada
  • Lleida
  • Val d’Aran
  • Alt Urgell
  • Comarques
  • Nacional

Entren en vigor les noves restriccions anti-covid: Reducció d’aforament al 50% amb horari de 6:00 a 00:30 hores en bars i restaurants, tancament de l’oci nocturn i toc de queda

24 desembre, 2021

Normativa vigent des de les 00:00 h. del 24/12/2021 a les 23:59 h. del 6/01/2022

A les 00:00 hores del divendres 24/12/2021 han entrat en vigor les noves restriccions anti-covid que novament afecten directament al nostre sector i que es recullen a la Resolució SLT/3787/2021, de 23 de desembre, per la qual s’estableixen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

La durada de les mesures s’estableix per catorze dies, és a dir, fins a les 23:59 hores del dia 6/01/2022, sense perjudici de l’avaluació continuada de l’impacte de les mesures que s’hi contenen.

Noves condicions per les activitats d’hostaleria i restauració (Apartat 4.7 de la Resolució)

– L’accés als establiments i locals es condiciona a la presentació del “certificat covid” tal i com s’ha aplicat fins ara (apartat 3.4 de la Resolució). Preguntes frequents sobre el certificat covid .  Cal tenir penjat el rètol informant al client de l’ús del certificat covid als accessos de l’establiment. Podeu utilitzar el rètol confeccionat per la CEHE amb el logo d’Hostaleria de Lleida  o el rètol del Departament de Salut

– Horari continuat de 6:00 a 00:30 hores. 

– A l’interior:

  • L’aforament es limita al 50% de l’autoritzat;
  • S’ha garantir una distància mínima d’1,5 metres entre els comensals de taules o agrupacions de taules diferents.
  • S’ha de garantir la ventilació de l’espai mitjançant ventilació natural o altres sistemes de ventilació.
  • El nombre màxim de comensals per taula o agrupació de taules és de 10 persones, llevat que pertanyin a la bombolla de convivència* (Grup de persones que conviuen sota el mateix sostre. Pot incloure també persones cuidadores i/o de suport imprescindibles per prevenir conseqüències negatives de l’aïllament social. El grup ha de ser tan estable com sigui posi).
  • L’ús de la mascareta és obligatori mentre no es consumeix.

– A les terrasses:

  • S’ha de garantir una distància mínima d’1,5 metres entre els comensals de taules o agrupacions de taules diferents.
  • El nombre màxim de comensals per taula o agrupació de taules és de 10 persones, llevat que pertanyin a la bombolla de convivència*
  • L’ús de la mascareta és obligatori mentre no es consumeix.
  • Està permès fumar a les terrasses sempre i quant es pugui respectar una distància mínima interpersonal d’almenys dos metres.  Aquesta limitació també s’aplica per a l’ús de qualsevol altre dispositiu d’inhalació de tabac, pipes d’aigua, catximbes o assimilats. (Apartat 4.15 de la Resolució) 

– No es pot dur a terme cap activitat de ball (tampoc als salons de banquets). 

Us recomanem que en casos de dubte, quan el client manifesta que ell i el grup que l’acompanya forment part d’una “bombolla de convivència”, i per la impossibilitat existent de comprovar la veracitat, li feu signar al client un document (per exemple: una  declaració responsable) mitjançant la qual el client declari sota la seva responsabilitat que el grup de persones conviuen sota el mateix sostre. Clicant aquí trobareu un model de declaració responsable de pertinença a una bombolla de convivència

Horaris d’obertura per recollir menjar a l’establiment i repartiment a domicili

  • Recollida de menjar a l’establiment (take away): franja compresa entre les 06.00 hores i les 00.30 hores.
  • Prestació de serveis de restauració a domicili (delivery): franja compresa entre les 06.00 hores i les 00.30 hores.

Restauració en àrees de servei de vies de comunicació per a professionals de transport

  • No resta subjecta a cap franja horària.

Tancament dels establiments d’oci nocturn (Apartat 4.14 de la resolució)

No poden obrir al públic discoteques, sales de ball, sales de festes amb espectacle, bars musicals, karaokes, discoteques de joventut, establiments d’activitats musicals de règim especial i establiments públics amb reservats annexos.  

Les sales de concert, cafès teatre i cafès concert poden obrir i se subjecten a l’horari general establert a l’Ordre 358/2011, de 19 de desembre (Ordre d’horaris del Departament d’Interior), per a cada tipus d’activitat, i és l’hora màxima de tancament les 00.30 hores, a partir de la qual es disposa de 30 minuts per al desallotjament d’acord amb l’Ordre esmentada. No són d’aplicació els perllongaments ni els horaris especials previstos als articles 4, 6 i 7 de l’Ordre 358/2011. El seu aforament és al 70% i els assistents han d’estar asseguts, a part de complir la resta de condicions de l’apartat 4.5 de la Resolució.

Els restaurants musicals que també poden obrir, a més, els són d’aplicació les mateixes condicions que als establiments d’hostaleria i restauració. 

L’accés a les sales de concert, cafès teatre, cafès concert i restaurants musicals està condicionat a l’ús del “certificat covid” per espais tancats, quedant exclosos els que disposin únicament d’espais i terrasses a l’aire lliure.  En aquestes activitats no està permès habilitar pistes o zones de ball

Toc de queda (Restriccions a la mobilitat nocturna. Apartat 3.1 de la Resolució)

Resten prohibits els desplaçaments i la circulació per les vies públiques entre les 01.00 hores i les 06.00 hores en els municipis següents:

a) Municipis de més de 10.000 habitants que amb dades consolidades fins a 17 de desembre de 2021 presenten un índex d’incidència acumulada a 7 dies superior a 250 casos diagnosticats per 100.000 habitants en els darrers 7 dies, i que figuren relacionats en l’annex 1 d’aquesta Resolució.   A la província de Lleida són els municipis de Lleida, Balaguer, La Seu d’Urgell, Mollerussa i Tàrrega.

b) Municipis el terme dels quals es troba total o quasi totalment envoltat per municipis relacionats a l’annex 1, i que figuren relacionats en l’annex 2 d’aquesta Resolució:

El Papiol, La Canonja, Lliçà de Vall, Montmeló, Palafolls, Polinyà, Sant Jaume d’Enveja, Santa Susanna i Sentmenat

S’exclouen d’aquesta prohibició els següents desplaçaments de caràcter essencial.  Destaquem per la seva importància pel nostre sector:

– Desplaçament de persones treballadores i els seus representants per anar o tornar del centre de treball, així com aquells desplaçaments en missió inherents al desenvolupament de les funcions pròpies del lloc de treball o de la seva activitat professional o empresarial.

S’hi inclouen, en tot cas, els desplaçaments de persones professionals o voluntàries degudament acreditades per realitzar serveis essencials, sanitaris i socials.

– Retorn al domicili de les activitats permeses de conformitat amb aquesta Resolució subjectes a l’horari establert per a les activitats culturals, i esportives, serveis de restauració, inclosa la recollida a l’establiment i la prestació de serveis a domicili.

Tant en els desplaçaments anteriors com en els que us indicarem a continuació caldrà que es justifiqui adequadament amb el certificat autoresponsable de desplaçament  

– Desplaçament per assistència sanitària d’urgència i per anar a la farmàcia per raons d’urgència, sempre que sigui la més propera al domicili, així com per assistència veterinària urgent.

– Cura de persones grans, menors d’edat, persones dependents, amb discapacitat o especialment vulnerables per motius inajornables.

S’hi inclouen els desplaçaments per necessitats de persones amb trastorns de la conducta, discapacitat o malaltia que requereixin activitat a l’exterior per al seu benestar emocional o de salut, quan estigui degudament justificat per professionals sanitaris o socials amb el certificat corresponent.

També s’hi inclouen els desplaçaments necessaris per a la recollida i cura de menors d’edat en cas de progenitors separats, divorciats o amb residència a llocs diferents.

– Actuacions urgents davant d’òrgans judicials.

– Retorn al lloc de residència habitual després d’haver realitzat les activitats permeses detallades anteriorment.

– Cura de mascotes i animals de companyia durant el temps imprescindible i sempre de manera individual en la franja horària compresa entre les 04.00 i les 06.00 hores.

– Causa de força major o altra situació de necessitat justificada.

Igualment, durant l’horari de restricció de la mobilitat es permet la circulació de vehicles per als desplaçaments permesos.

La circulació de vehicles per carreteres i vies que transcorrin o travessin l’àmbit territorial dels municipis relacionats als annexos 1 i 2 està permesa sempre que tingui origen i destí fora de qualsevol d’aquests municipis. Així mateix, està sempre permesa la circulació quan es tracti de transport de mercaderies.

Ús de mascareta

L’ús de la mascareta es regula a l’apartat 2.1 i 2.3.  També us recordem que Govern de l’Estat ha aprovat el Real Decreto-ley 30/2021, de 23 de diciembre, por el que se adoptan medidas urgentes de prevención y contención para hacer frente a la crisis sanitaria ocasionada por la COVID-19, que entra en vigor el 24/12/2021, pel qual s’estableix l’ús obligatori de la màscara en exteriors, amb independència de la distància de seguretat.  Aquesta nova normativa estatal recupera l’obligatorietat que les persones majors de 6 anys usin màscares en tots els espais interiors i en l’exterior per a reduir la transmissió comunitària del virus.

S’exceptua de la norma la pràctica d’esport individual i passejar per espais naturals, com el camp o la platja, sempre que es mantingui una distància de 1,5 metres amb altres persones que no siguin convivents.

Per qualsevol dubte, HOSTALERIA DE LLEIDA està a la vostra disposició (Tel. 973.24.88.58. E-mail: federacio@hostaler.org ).

Tweet

 

Enquesta

Per què la gent no vol treballar en el nostre sector?

Què en penses?

Com veieu la notícia d’avui d’anul·lació de 45 km d’autovia al projecte A-23 fins a Benavarri?

View Results

Loading ... Loading ...

El més vist aquesta setmana

  • Hostaleria de Lleida i Càmpings de Lleida impulsen el sí als Jocs Olímpics i Paralímpics d’hivern 2030 al pirineu
  • Nou polígon industrial a Lleida, Torreblanca quatre pilans
  • Aquest any, sembla que sí, que podrem gaudir de la Festa Major de Lleida! Del 6 a l’11 de maig
  • Per fi, condicions sanitàries “normals”
  • Marta Buchaca, filla del Càmping Buchaca de Castellbó, campiona del món d’Eternal Running

Calendari notícies

maig 2022
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
« abr.    

Memòria

  • any 2021
  • any 2020
  • any 2019
  • any 2018
  • any 2017
  • any 2016
  • any 2015
  • any 2014
  • any 2013

Federació d’Hostaleria de Lleida

Av. del Segre, 7. Altell - 25007 LLEIDA
Tel. 902 24 88 58 - 973 24 88 58
Fax: 973 18 40 40
federacio@hostaler.org

Aula Manel Martín

C/ Segrià, 35. Baixos - 25006 LLEIDA
Tel. 973 28 92 38
Fax: 973 18 40 72
aula@hostaler.org
Copyright © 2022 horecalleida.es
Acceptar i tancar
Aquesta web utilitza cookies tècniques, de personalització i d'anàlisi, pròpies i de tercers, per anònimament facilitar-li la navegació i analitzar estadístiques de l'ús de la web. Obtenir més informació