horecalleida.es

horecalleida.es

Actualitat del Sector Hostaler a la Província de Lleida

notícies

Actualitat del Sector Hostaler a la Província de Lleida
  • Portada
  • Lleida
  • Val d’Aran
  • Alt Urgell
  • Comarques
  • Nacional

Ajuts pràcticum Odisseu (Bases reguladores)

20 maig, 2022

RESOLUCIÓ REU/1460/2022, de 13 de maig, per la qual s’aproven les bases reguladores dels ajuts pràcticum Odisseu (Odisseu) que regulen la concessió d’ajuts per tal d’incentivar l’estada de joves universitaris en pràctiques acadèmiques externes remunerades en empreses situades en territoris rurals.

Beneficiaris

Poden sol·licitar l’ajut les empreses o institucions que tinguin el lloc de treball situat en municipis rurals i vulguin acollir en pràctiques joves universitaris que cursin un títol oficial de grau o màster als centres del sistema universitari de Catalunya durant el curs acadèmic que prevegi la convocatòria corresponent.

Es poden beneficiar d’aquests ajuts les empreses o institucions que compleixin els requisits següents:

a) Tenir el centre de treball en municipis d’aplicació de la metodologia Leader, determinats segons el Programa de desenvolupament rural de Catalunya (PDR) del període vigent.

b) Aportar un mínim de cofinançament a l’ajut que rep l’estudiant, segons determina la base 4.

c) Complir els requisits que fixi cadascuna de les universitats on les persones candidates estiguin matriculades, en matèria de convenis de cooperació educativa.

d) Haver presentat una sol·licitud en la fase de campanya de difusió d’ofertes de pràctiques dels ajuts al pràcticum Odisseu. Els requisits i el calendari de la campanya es publicaran al web del programa ().

e) Formalitzar el conveni de cooperació educativa corresponent, a tot tardar, abans de l’inici de les pràctiques i amb la durada que s’estableix a la base 3.

Requisits

Els estudiants que participin al pràcticum Odisseu han de complir els requisits següents:

a) Estar matriculats, durant el curs que prevegi la convocatòria, en estudis oficials de grau o màster d’una universitat del sistema universitari de Catalunya i haver superat un mínim del 50 % dels crèdits de la titulació, en el cas d’estudis de grau, en el moment de sol·licitar les pràctiques.

b) Complir els requisits específics que l’empresa o la institució d’acollida demanin a l’oferta de pràctiques a la qual s’opta (que es publicarà a la pàgina web ).

c) Complir els requisits que fixi cadascuna de les universitats on les persones candidates estiguin matriculades, en matèria de convenis de cooperació educativa.

d) No haver tingut cap relació laboral contractual prèvia relacionada amb l’objecte de les pràctiques amb l’empresa o la institució on es duguin a terme les pràctiques.

e) Haver presentat la seva candidatura durant la fase de campanya de difusió d’ofertes de pràctiques dels ajuts al pràcticum Odisseu, amb l’excepció dels casos de renúncies i substitucions, tal com ho recull la base 16.

Durada

Les pràctiques tindran una durada mínima de 300 hores, i s’hauran de desenvolupar durant el curs acadèmic que prevegi la convocatòria.

La durada i la data d’inici es farà constar a l’oferta de pràctiques del programa, de la qual es farà publicitat mitjançant el web .

Quantia

L’import de l’ajut és de 900 euros.

L’estudiant rebrà un ajut total brut mínim de 6 euros per hora de pràctiques, que li serà abonat per part de l’empresa o la institució. Aquest import inclou la quantia corresponent a l’ajut al pràcticum Odisseu, així com la part complementària que ha d’abonar l’empresa per assolir la quantia total mínima requerida. Aquest ajut mínim es pot incrementar en funció dels mínims requerits per a l’ajut a l’estudi a estudiants de cada universitat o bé per voluntat de la mateixa empresa.
Lloc de presentació
La sol·licitud, d’acord amb el model normalitzat, l’ha de formalitzar el representant legal de l’empresa o la institució sol·licitant de l’ajut.

Les sol·licituds s’han de presentar segons el model normalitzat i seguint les instruccions disponibles a l’apartat “Tràmits” del web de la Generalitat de Catalunya (<http://web.gencat.cat/ca/tramits>). Les sol·licituds s’han de presentar exclusivament per mitjans telemàtics, acompanyades de la documentació que preveuen aquestes bases.

Termini de presentació

El termini de presentació de sol·licituds es fixarà en la convocatòria corresponent.

Normativa

Bases reguladores (DOGC núm. 8670 de 18.05.2022)

Observacions

Les entitats beneficiàries dels ajuts han de presentar la justificació en el termini màxim d’un mes des de la finalització de l’estada de pràctiques de l’estudiant mitjançant els models normalitzats. La documentació justificativa s’ha de presentar telemàticament mitjançant el tràmit genèric de l’AGAUR, que es pot trobar a la mateixa pàgina web de l’AGAUR (<http://agaur.gencat.cat>).

La manca de justificació en els termes establerts pot comportar la revocació de l’ajut.

Tweet

Enquesta

Per què la gent no vol treballar en el nostre sector?

Què en penses?

Com veieu la notícia d’avui d’anul·lació de 45 km d’autovia al projecte A-23 fins a Benavarri?

View Results

Loading ... Loading ...

El més vist aquesta setmana

  • Obertura d’inscripcions per al curs de cuina “Elaboració culinària bàsica”
  • Properes convocatòries d’ajuts del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència d’aquest 2022
  • Eines de promoció turística a l’Alt Urgell
  • Per un impuls als Pirineus, diem prou!
  • El Govern de la Generalitat aprova el Pla de seguretat alimentària de Catalunya 2022-2026

Calendari notícies

juliol 2022
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
« juny    

Memòria

  • any 2021
  • any 2020
  • any 2019
  • any 2018
  • any 2017
  • any 2016
  • any 2015
  • any 2014
  • any 2013

Federació d’Hostaleria de Lleida

Av. del Segre, 7. Altell - 25007 LLEIDA
Tel. 902 24 88 58 - 973 24 88 58
Fax: 973 18 40 40
federacio@hostaler.org

Aula Manel Martín

C/ Segrià, 35. Baixos - 25006 LLEIDA
Tel. 973 28 92 38
Fax: 973 18 40 72
aula@hostaler.org
Copyright © 2022 horecalleida.es
Acceptar i tancar
Aquesta web utilitza cookies tècniques, de personalització i d'anàlisi, pròpies i de tercers, per anònimament facilitar-li la navegació i analitzar estadístiques de l'ús de la web. Obtenir més informació