El passat cap de setmana, el Departament d’Agricultura, Ramaderia i Medi Natural va organitzar un Curs de Sanitat i Higiene de carn silvestre de caça a càrrec dels professors Dr. Santiago Lavín, Dr. Gregorio Mentaberre i Dra. Roser Velarde, del Servei d’Ecopatologia de la Fauna Salvatge SEFAS de la Facultat de Veterinària de la UAB.
El curs, que es va impartir a la sala d’actes del Conselh Generau d’Aran, va comptar amb la presència del conselhèr de Territori d’Aran, Jose Antonio Boya, que va agrair la presència els 70 participants.
L’objectiu del curs ha estat donar compliment al Reglament CE 853/2004 del Parlament Europeu i del Consell, de 29 d’abril, pel qual s’estableixen les normes específiques d’higiene dels aliments d’origen animal.
Aquesta normativa permet que qualsevol persona amb una formació suficient sobre el programa del curs, pugui certificar que les peces de caça puguin ser transportades a un establiment autoritzat de tractament de carn de caça i destinada al seu comerç pel consum humà. En aquest sentit cal tenir en compte que ja hi ha molts restaurants de la Val que ofereixen la carn de caça a les seves cartes com un producte habitual i propi de la Val.
En acabar el curs, a tots els assistents se’ls va expedir un certificat d’assistència