horecalleida.es

horecalleida.es

Actualitat del Sector Hostaler a la Província de Lleida

notícies

Actualitat del Sector Hostaler a la Província de Lleida
  • Portada
  • Lleida
  • Val d’Aran
  • Alt Urgell
  • Comarques
  • Nacional

1èra Jornada de Carn de Caça ena Codina e en Plat de la Val d’Aran

27 novembre, 2015

El passat 21 de novembre el Conselh Generau d’Aran amb la col•laboració de l’IDAPA (Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran), va organitzar la 1era Jornada de Carn de Caça ena Codina e en Plat, a l’ Auberja de Salardú.

En la presentació de la jornada, el Síndic d’Aran, Carlos Barrera va destacar la singularitat de la caça com a activitat social plenament acceptada de forma natural a la Val d’Aran i sobre el paper que aquesta pot jugar com a nova via de desenvolupament gastronòmic i d’oferta turística a la Val d’Aran.

Tot i que el títol de la jornada podia fer pensar que el contingut de la mateixa estava centrat només en la proposta gastronòmica, les intervencions de Santiago Lavin, Catedràtic i responsable del Servei d’ Ecopatologia de Fauna Salvatge de la UAB, i d’Ivan Afonso, responsable de Medi Ambient del Conselh Generau d’Aran, van fer que els assistents assolissin coneixements sobre el tractament de la carn de caça, la seva manipulació, la comercialització i l’autoconsum.

AranCaza2015Int

Lavin, que és caçador i gastrònom experimentat, va oferir als assistents tota una sèrie de consells pràctics sobre la necessitat d’extremar les mesures higièniques i dels utensilis a utilitzar, el transport, el tractament de les peces segons l’edat i el sexe de les captures i el seu aprofitament, així com sobre l’elecció de la carn i dels diferents processos d’elaboració i de control de la cocció, sigui per elaborar guisats, a la brasa, confitats, carpaccios, marinades, patés, confits i terrines, conserves i embotits.

Per la seva part Ivan Afonso, va posar en coneixement dels assistents a la jornada les accions que porta a terme el C.G.A. en la gestió cinegètica i de l’activitat de les comissions de caça creades pel mateix Conselh Generau fa quatre anys, a partir de les quals es decideix sobre les quotes de les caceres, sempre buscant l’equilibri natural dels censos de les diferents espècies que conviuen a les muntanyes de l’Aran en defensa de les espècies autòctones per a intentar assegurar la recuperació de l’Isard, el manteniment del Cabirol, frenar l’expansió de la Daina i el control de la presència del Cérvol, entre d’altres actuacions.

La Jornada va acabar amb una degustació dels diferents plats elaborats amb carn de caça pels cuiners del Grèmi d’Ostalaria dera Val d’aran i per Santiago Lavin, que van fer gaudir amb diferents elaboracions a tots els assistents.

Tweet

Enquesta

Per què la gent no vol treballar en el nostre sector?

Què en penses?

Com veieu la notícia d’avui d’anul·lació de 45 km d’autovia al projecte A-23 fins a Benavarri?

View Results

Loading ... Loading ...

El més vist aquesta setmana

  • Obertura d’inscripcions per al curs de cuina “Elaboració culinària bàsica”
  • Properes convocatòries d’ajuts del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència d’aquest 2022
  • Eines de promoció turística a l’Alt Urgell
  • Oberts els ajuts del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya
  • El Govern de la Generalitat aprova el Pla de seguretat alimentària de Catalunya 2022-2026

Calendari notícies

juny 2022
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
« maig    

Memòria

  • any 2021
  • any 2020
  • any 2019
  • any 2018
  • any 2017
  • any 2016
  • any 2015
  • any 2014
  • any 2013

Federació d’Hostaleria de Lleida

Av. del Segre, 7. Altell - 25007 LLEIDA
Tel. 902 24 88 58 - 973 24 88 58
Fax: 973 18 40 40
federacio@hostaler.org

Aula Manel Martín

C/ Segrià, 35. Baixos - 25006 LLEIDA
Tel. 973 28 92 38
Fax: 973 18 40 72
aula@hostaler.org
Copyright © 2022 horecalleida.es
Acceptar i tancar
Aquesta web utilitza cookies tècniques, de personalització i d'anàlisi, pròpies i de tercers, per anònimament facilitar-li la navegació i analitzar estadístiques de l'ús de la web. Obtenir més informació