horecalleida.es

horecalleida.es

Actualitat del Sector Hostaler a la Província de Lleida

notícies

Actualitat del Sector Hostaler a la Província de Lleida
  • Portada
  • Lleida
  • Val d’Aran
  • Alt Urgell
  • Comarques
  • Nacional

16 participants a la 27a. Edició del Concurs Joves Cuiners Àngel Moncusí

4 març, 2016

Èxit de participació en el JOVES CUINERS ÀNGEL MONCUSÍ d’enguany, organitzat per Hostaleria de Lleida des de 1989. El concurs acull 16 participants, el màxim nombre que pot acollir, i s’ha hagut de refusar inscripcions per manca d’espai. Provenen de diferents restaurants, hotels i escoles d’arreu de Catalunya, i el proper dilluns 7 de març, demostraran el seu talent a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida, que col·labora com cada any amb Hostaleria de Lleida.

JC2016FotoConcurs2015

Els joves cuiners participants que treballen actualment a la cuina d’un restaurant són: Albert Capdevila del Palau de Margalef (Torregrossa), Montse Freixa de El Castell (La Floresta), Eduardo Castro del Clea Tushé (Lleida), Daniel Català del Gastronòmik 2.0 (Lleida), Daniel Díaz del Macao (Lleida), Daniela Cardoso del Can Boix (Peramola), Josep Salvador del Ferreruela (Lleida), Genís Costa del Níam (Tàrrega), Meri Florensa de L’Estel de la Mercè (Lleida), Joshua Cruz del Logos Berguedà (Berga) i Aleix Rotés de El Claustre (Monestir de les Avellanes).

La cita és el proper dilluns, 7 de març, a l’Escola d’Hoteleria
de Lleida on a partir de les 16.30h començarà la presentació
dels plats.

Procedents de les escoles, participen Alberto Martínez de l’Escola Joviat (Manresa), Pol Picas de l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona, Diego Alonso de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Sant Pol de Mar, Albert Graells de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida, i Nil De la Paz de l’Escola CETT (Barcelona).

JOVES CUINERS ÀNGEL MONCUSÍ està obert a tots els cuiners i cuineres que estiguin treballant en qualsevol restaurant de Lleida i província i no hagin complert 29 anys abans del dia del concurs. La inscripció estava oberta fins al divendres 20 de febrer i es podien apuntar fins a un màxim de 16 participants. El guanyador podrà gaudir d’un sopar per a dues persones a qualsevol restaurant del país guardonat amb 3 estrelles Michelin, inclosa la nit d’hotel. El segon premi consisteix en la inscripció en un dels cursos de cuina d’una reconeguda escola barcelonina. Uns premis que estan directament relacionats amb la cuina i no consisteixen en cap dotació econòmica que podria destinar-se a altres fins completament allunyats de la missió del JOVES CUINERS ÀNGEL MONCUSÍ.

Untitled-4

El jurat està integrat per: Jordi Bordas, campió del món 2011 de pastisseria, director i formador a l’Aula de Formació Jordi Bordas i creador del B·concept; Albert Raurich, xef i propietari del restaurant estrella Michelin Dos Palillos, Antonio Romero; cap de cuina del restaurant Suculent, i Salvador Trabalón, guanyador del Joves Cuiners 2015 i cap de cuina de l’hotel El Castell de Ciutat Relais&Chateaux. Així mateix, el jurat tècnic està format per Jordi Pallàs, cap de cuina i propietari del restaurant Aimia i Joel Castañé, cap de cuina i propietari dels restaurants Resquitx i La Boscana.

Promoure la creativitat culinària i les possibilitats dels productes locals. JOVES CUINERS ÀNGEL MONCUSÍ és un dels concursos de cuina més antics i consolidats a Catalunya i resta del país que a més, defensa a ultrança la gastronomia de Lleida. La primera edició va tenir lloc el 1989 i des de llavors la seva filosofia no ha canviat: apostar pels joves talents culinaris lleidatans i promoure la creativitat promocionant al seu torn els excel·lents productes locals que s’utilitzen com a base principal i matèria primera dels plats.

Des del seu inici han passat tant participants com a membres del jurat que actualment són prestigiosos professionals al capdavant de reconeguts restaurants, pastisseries, mitjans de comunicació etc. Per exemple: Carme Ruscalleda, Joan Roca, Jordi Cruz, Martín Lippo, Xixo Castaño, etc.

Tweet

 

Enquesta

Per què la gent no vol treballar en el nostre sector?

Què en penses?

Com veieu la notícia d’avui d’anul·lació de 45 km d’autovia al projecte A-23 fins a Benavarri?

View Results

Loading ... Loading ...

El més vist aquesta setmana

  • Hostaleria de Lleida i Càmpings de Lleida impulsen el sí als Jocs Olímpics i Paralímpics d’hivern 2030 al pirineu
  • Enquesta de la UdL per analitzar l’impacte de la COVID19 al sector turístic lleidatà
  • Aquest any, sembla que sí, que podrem gaudir de la Festa Major de Lleida! Del 6 a l’11 de maig
  • Per fi, condicions sanitàries “normals”
  • Marta Buchaca, filla del Càmping Buchaca de Castellbó, campiona del món d’Eternal Running

Calendari notícies

maig 2022
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
« abr.    

Memòria

  • any 2021
  • any 2020
  • any 2019
  • any 2018
  • any 2017
  • any 2016
  • any 2015
  • any 2014
  • any 2013

Federació d’Hostaleria de Lleida

Av. del Segre, 7. Altell - 25007 LLEIDA
Tel. 902 24 88 58 - 973 24 88 58
Fax: 973 18 40 40
federacio@hostaler.org

Aula Manel Martín

C/ Segrià, 35. Baixos - 25006 LLEIDA
Tel. 973 28 92 38
Fax: 973 18 40 72
aula@hostaler.org
Copyright © 2022 horecalleida.es
Acceptar i tancar
Aquesta web utilitza cookies tècniques, de personalització i d'anàlisi, pròpies i de tercers, per anònimament facilitar-li la navegació i analitzar estadístiques de l'ús de la web. Obtenir més informació