XII Edició dels Premis Nacionals d’Hostaleria

L’Auditori Ciutat de Lleó va acollir el 27 de novembre la gala de lliurament dels Premis Nacionals d’Hostaleria, organitzats per HOSTALERIA D’ESPANYA. En la seva XII edició, aquests guardons tenen com a objectiu no només reconèixer la gran tasca que desenvolupen els hostalers en el sector sinó també el seu compromís amb la innovació, la responsabilitat social i la sostenibilitat.

A la Gala s’ha presentat oficialment la nova imatge de la que fins fa unes setmanes ha estat la Federació Espanyola d’Hostaleria, que en l’actualitat passa a denominar-HOSTALERIA D’ESPANYA. Aquest any, l’organització ha dissenyat un nou format de gala, en una evolució paral·lela al procés d’innovació i digitalització que experimenta aquest col·lectiu empresarial, dinamitzant l’estructura al voltant d’una obra teatral produïda per aquesta cita en què s’han congregat empresaris, distribuïdors i professionals de l’hostaleria. Les Associacions d’Hostaleria d’Espanya han estat un any més fonamentals per al procés de presentació de candidatures, permetent reconèixer a les empreses que han destacat durant l’any que acaba per la seva aportació a millores socials o culturals.

L’hostaleria és un sector fonamental per a l’economia espanyola, ja que suposa un 7,2% del PIB anual i dóna feina a quasi 1,7 milions de persones. A això s’han referit alguns dels guardonats, recalcant la importància que té desenvolupar activitats gastronòmiques per atreure turisme de qualitat a les ciutats d’Espanya.

Els guardonats d’aquesta edició han estat:

  • PREMI EMPRESARI HOSTALER: José Maria Ruiz – Restaurant José Maria (Segovia)
  • PREMI A L’EMPRESA HOSTELERA COMPROMESA AMB PERSONES AMB DISCAPACITAT:  Restaurant Esplore (Madrid)
  • PREMI A LA TASCA FORMATIVA: Escuela Internacional de Cocina Fernando Pérez (Valladolid)
  • PREMI A L’EMPRESA HOSTELERA DESTACADA EN INNOVACIÓ: Restaurante “El Carmen de Montensión” (Toledo)
  • PREMI CUINER EMPRESARI: Francis Paniego (La Rioja)
  • PREMI A L’ENTITAT HOSTALERIA DESTACADA EN LA PROMOCIÓ DE LA CULTURA I LA GASTRONOMIA ESPANYOLA: Cofradía de Desarme-Miguel Ángel Dios (Asturias).
  • PREMI A L’EMPRESA HOSTALERIA COMPROMESA AMB LA SOSTENIBILITAT: Restaurant La Barraca (Tarragona)
  • PREMI A LA PROMOCIÓ ASSOCIATIVA EN EL SECTOR: M. Paz Núñez (Cádiz).
  • PREMI A LA CONCORDIA “JOSÉ LUIS FERNÁNDEZ NORIEGA”: Per la defensa de l’acord de terrasses de Barcelona.
  • PREMI A LA INSTITUCIÓN: Ayuntamiento de León.
  • PREMI A L’EMPRESA PROVEEDORA: GMcash.
  • PREMI A LA INTERNACIONALITZACIÓ: Javier de las Muelas (Barcelona).
  • PREMI PER LA SEVA CONTRIBUCIÓ A LA MILLORA DEL SECTOR: Guia Michelin.
  • PREMI A LA TASCA DE DIFUSIÓ I COMUNICACIÓ: Luís del Olmo