Vigileu amb les Guies de Publicitat

Hem tingut coneixement que una sèrie d’empreses que es dediquen a fer guies de publicitat, estant trucant a empreses del sector de l’hostaleria, per posteriorment cobrar un anunci que no s’ha contractat realment.

Per les informacions que tenim, actuen de la següent manera:

  • Truquen per telèfon i es presenten amb noms semblants als de conegudes guies publicitàries.
  • Acostumen a dir que el motiu de la trucada és la verificació i actualització de les vostres dades, com per exemple, la pàgina web del vostre establiment.
  • Sota aquesta conducta, pretenen incloure les vostres dades en una nova guia i cobrar-vos l’anunci, sense que vosaltres ho hagueu contractat.
  • Posteriorment a través d’una empresa de missatgeria, us envien la guia amb el corresponent rebut per un import que va des dels 250 € als 450 € aproximadament.

Des de la Federació d’Hostaleria de Lleida, us recomanem que no feu cas a aquestes empreses, que no contracteu cap anunci i que no els hi doneu cap dada de la vostra empresa ni del vostre establiment. En el cas que l’empresa de missatgeria us porti la guia, no signeu cap document, si no heu fet cap contractació prèvia per escrit dels seus serveis. Aviseu també als vostres treballadors.

Considerem que hi ha altres vies més eficaces per fer publicitat de la vostra empresa.

En cas de dubte, truqueu al Departament Jurídic de la Federació d’Hostaleria: Sr. Javier Portolés.