“Vi per Vida” prepara el seu 4t tast per recolzar la recerca en càncer de l’IRB Barcelona

L’organització sense ànim de lucre Vi per Vida, dirigida pel sommelier català Xavier Ayala, organitza el 4t tast multitudinari en favor de la recerca en càncer i metàstasi de l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB Barcelona). Després de les tres cites anteriors de Mollerussa (maig 2014), Calella (novembre 2014) i Llorenç del Penedès (maig 2015, durant la Mostra de Vins i Caves), Vi per Vida té a punt un nou tast a Mollerussa, a la capital del Pla d’Urgell, d’on es originari Ayala.

La cita serà el dissabte 23 de maig a les 18h al Pavelló Firal i el tast, d’una hora i mitja de durada, serà conduït pel mateix Xavier Ayala i la periodista Elisabet Carnicé. L’organització espera aglutinar 500 persones atretes pels vins catalans i sensibles a la recerca del càncer i la metàstasi. La disseminació de cèl·lules tumorals des del tumor primari cap a òrgans distants és el principal repte a que s’enfronten els oncòlegs per combatre el càncer, ja que són les metàstasis les causants del 90% de les morts per càncer.

Els científics de l’IRB Barcelona estan duent a terme prop de 50 projectes de recerca en aquest àmbit i l’institut té un programa específic dedicat a l’Oncologia. “Estem molt agraïts a Vi per Vida per fer-nos confiança i felicitem en Xavi per la bona marxa dels actes que està organitzant, per la seva empenta i il·lusió”, diu Joan Guinovart, director de l’IRB Barcelona.

Vi per Vida ja ha mobilitzat més de 850 ciutadans, 25 institucions i personalitats de diversos àmbits en els seus tastos solidaris. En aquest 4t acte, s’hi ha sumat també Mollerussa Comercial, l’associació de comerços de Mollerussa, a través de la qual 15 establiments han posat a la venda els tiquets dels tast a 5 €, que també es podran adquirir a través de la web especialitzada www.enoticket.com (5.50€)

Pel que fa als sis vins que es podran degustar a Mollerussa seran, pel que fa als blancs, Habitat Blanc (Torres), Petit Saó Blanc (Mas Blanc i Jové) i Sumoll (Vinyes d’Albà), i de negres, Vilosell (Tomàs Cusiné), Les Creus (Costers del Sió) i Roble (Vinya Els Vilars). Els cellers aporten 42 ampolles cadascun.

D’altra banda, personalitats de diferents disciplines donen suport al tast a través de vídeos promocionals amb participació d’humoristes com Bruno Oro (Polònia, TV3) o Oriol Cruz (Crackòvia, TV3), el col·laborador del programa Fricandó Matiner de Rac105, Óscar Perezdolz, o el cantant del grup Lexu’s, el targarí Carles Gómez, entre d’altres.

Enllaços Vi per Vida:
Informació: www.facebook.com/vipervida
Compra de tiquets: www.enoticket.com