La Val d’Aran frega el ple per Setmana Santa

La conselhèra de Turisme d’Aran, Anna Díaz, valora els resultats de la temporada d’hivern i de Setmana Santa a la Val d’Aran, que ha fregat el ple d’ocupació turística a l’Aran en caure a finals de març, el que ha fet que es poguessin realitzar activitats d’esports d’hivern, però també d’altres com senderisme o de turisme actiu relacionades amb la primavera, ha dit.

Anna Díaz, destaca els més de 90.000 esquiadors que han triat Baqueira Beret entre el dissabte 24 de març i el diumenge 1 d’abril, tot i que la meteorologia, igual que al llarg de tota la temporada no ha acabat d’acompanyar del tot. Aquest aspecte ha beneficiat també a l’hostaleria i la restauració de la Val d’Aran, que segons fonts del sector han tingut una bona temporada i Setmana Santa.

També comenta que des de Torisme Val d’Aran, ja fa més d’un mes i mig que estan treballant en la temporada de primavera i estiu, amb l’assistència a destacades fires especialitzades en senderisme i bicicleta, així com la fira B Travel 2018 que es celebra a Barcelona del 20 al 22 d’abril, el mercat d’escapades del 4 al 6 de maig amb les empreses com protagonistes, i una campanya de promoció turística de la Val d’Aran a França.

En quant a les novetats per a la temporada d’estiu, la conselhèra Anna Díaz, confirma per a finals de juny o principis de juliol, l’obertura del Centre d’Interpretació de l’Artiga de Lin, que oferirà informació i coneixements sobre la flora i fauna araneses i la ruta d’accés a l’Aneto des de la Val d’Aran, que anirà acompanyada com en els últims anys de la regulació de l’accés motoritzat a les riberes d’Aiguamòg i de la mateixa Artiga de Lin, des de mitjans de juliol a mitjans de setembre, així com la posada en marxa del Trenet turístic de l’Artiga. Anna Díaz, afegeix que, amb la posada en marxa delCentre d’Interpretació de l’Artiga, juntament amb la futura obertura del refugi, el Conselh Generau d’Aran, acabarà de complementar el projecte per aquest indret de la Val d’Aran.

Finalment, la conselhèra de Turisme destaca la potenciació i la consolidació de les activitats de turisme cultural i del patrimoni de la Val d’Aran.