Convocada vaga pel dia 21 de febrer i 8 de març

La Intersindical CSC convoca una vaga general, en la qual s’adhereixen l’ANC i Òmnium Cultural; SEPC Sindicat d’Estudiants i Universitaris per la República; USTEC Professors de l’educació pública.

CCOO i UGT no secunden aquesta vaga, però si la del 8 de març.

Davant la vaga per demà, com la del pròxim 8 de març us informem que teniu diverses opcions a aplicar als treballadors que volen fer aturada:

  1. Descomptar el salari i cotització de la jornada (o part) d’aturada.
  2. L’empresa dóna suport a la situació d’aturada proposada per les organitzacions més representatives del país. Es tanca tota l’activitat de l’empresa. Es pot acordar recuperar o no el dia/hores de treball.
  3. Negociar amb els treballadors si l’aturada és recuperable, no és recuperable, si es descompta del salari, etc.

Al treballador no se li pot exigir la manifestació si pensa fer l’aturada (vaga) o no.

No hi ha serveis mínims obligatoris en les empreses privades però si a les públiques (ORDRE TSF/ /2019, per la qual es garanteixen els serveis essencials que s’han de prestar a la Comunitat Autònoma de Catalunya durant la convocatòria de vaga general convocada per al dia 21 de febrer de 2019).

Haureu de comunicar a la vostra gestoria laboral, el treballador que ha fet l’aturada i que se li ha de descomptar el salari i cotització, perquè s’ha de comunicar aquesta incidència a la seguretat social.