Una exposició a La Dinosfera atreu turisme d’arreu

Aquest mes de Juliol s’ha inaugurat a l’espai Dinosfera de Coll de Nargó l’exposició “ L’eclosió del passat: ous i cries de dinosaures”, on s’hi poden veure fòssils de grans dimensions provinents dels Estats Units, l’Argentina i la Xina

L’exposició “L’eclosió del passat: ous i cries de dinosaures” ja es pot veure a Coll de Nargó. La mostra, centrada en la reproducció dels dinosaures, es podrà visitar fins al 28 d’agost a l’Espai Dinosfera.

La mostra inclou nius i ous de grans dimensions provinents dels Estats Units, l’Argentina i la Xina, amb peces emblemàtiques com la reproducció de l’embrió “Baby Louie”, trobat a la Xina l’any 1993. La proposta també vol contribuir a donar a conèixer l’espectacular registre fòssil dels jaciments de dinosaures de la zona de Coll de Nargó, que l’any 2005 van proporcionar la niada d’ous de dinosaure més gran d’Europa i que també està exposada.

Aquest mes de Juliol s’ha inaugurat a l’espai Dinosfera de Coll de Nargó l’exposició “ L’eclosió del passat: ous i cries de dinosaures”, on s’hi poden veure fòssils de grans dimensions provinents dels Estats Units, l’Argentina i la Xina

Un eix de promició turística

El Coll de Nargó i el seu jaciment d’ous de dinosaures és un punt de pelegrinatge per gran quantitat de paleontòlegs de tot el món. Amb aquesta exposició es sitúa dins el mapa de recursos paleontològics a nivell europeu.

Cal remarcar la importància que té el fet que una mostra tan rellevant es pugui veure a l’Alt Urgell abans que a Barcelona. Així mateix, és també important el procés de col.laboració amb Isona per potenciar la divulgació i la dinamització turística i s’anima al Coll de Nargó a continuar apostant pel món de la paleontologia, amb tots els beneficis que això pot reportar.

Per primer cop a Catalunya

La mostra, que s’exhibeix per primer cop a Catalunya, ha estat produïda per l’empresa nord-americana The Stone Company, en col•laboració amb l’australiana Gondwana Studios. L’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP) i l’Ajuntament de Coll de Nargó han coordinat la seva adaptació a l’Espai Dinosfera.

L’exhibició coincideix amb l’època de major afluència de visitants. L’any passat, el museu nargoní va rebre més de 2.000 visites durant els mesos de juliol i agost i, amb la nova exposició, s’espera augmentar aquesta xifra.

Mostra interactiva

Els continguts de “L’eclosió del passat: ous i cries de dinosaures” se centren en la reproducció de diversos grups d’aquests animals. És una mostra interactiva adreçada a totes les edats que convida el visitant a tocar un niu reconstruït de més de 2 metres de diàmetre d’un oviraptor o ossos reals de dinosaures hadrosaures. També permet excavar en diferents estacions per trobar ous enterrats de sauròpode. Una de les peces més espectaculars és la reconstrucció d’un embrió d’oviraptor trobat a la Xina l’any 1993 i conegut com a “Baby Louie”, que és la imatge principal de l’exposició.

La mostra es podrà visitar a partir de dilluns a dissabte, d’11 a 14 h i de 17 a 20 h i els diumenges i festius, d’11 a 14 h. El dia 28 d’agost l’exposició tancarà portes i es traslladarà al Museu de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont i a l’Espai Cultura de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859, a Sabadell, on romandrà fins a mitjans de gener. “L’eclosió d+9el passat: ous i cries de dinosaures” ha estat exposada a diversos museus dels Estats Units, Mèxic, Austràlia i Nova Zelanda.