Un 9,2% més de turistes fins abril

Espanya va rebre 15,3 milions de visites de turistes estrangers entre gener i abril , un 9,3 % més que en el mateix període de 2013 , segons les dades de l’Enquesta Moviments Turístics en Fronteres ( Frontur ) , de l’Institut d’Estudis Turístics . Regne Unit va ser el país d’on més visites es van rebre ( més de tres milions ) , encara que Alemanya i França van ser els que més van aportar al creixement en el primer quadrimestre , amb més de 2,5 milions cadascun i un increment d’un 11 , 3% i 10,9% , respectivament .

En totes les comunitats es va incrementar el nombre de turistes excepte a les Balears on es va produir un retrocés d’un 6,8% . Canàries i Catalunya van ser les que més visites van rebre (al voltant de quatre milions en els dos casos ) i on més van créixer , un 13,1 % i un 10,4% , respectivament .

Fort increment a l’abril

A l’abril van visitar Espanya 5,3 milions de turistes estrangers , un 13,2 % més que en el mateix mes de l’any anterior . Aquest increment està condicionat pel canvi de celebració de la Setmana Santa que l’any passat va tenir lloc al març. Amb més d’un milió de visites , Regne Unit va ser el país del qual més turistes es van rebre , amb un increment d’un 9,7% respecte al mateix mes de l’any anterior . No obstant això , va ser Alemanya el país que més turistes va aportar al creixement del mes amb un increment d’un 22% , seguit de França , amb un 16,4% més .

Per la seva banda, els països nòrdics tornen a intensificar el seu creixement , amb una pujada d’un 20,1% , increment similar al d’Itàlia que amb un 20,3% , encadena cinc mesos consecutius d’augments .

Catalunya va ser la comunitat que va acaparar la major part de les visites a l’abril ( 26,3% ) , amb un creixement d’un 11,6% respecte al mateix mes de 2012 . Canàries i Andalusia , van ser les que van tenir un major increment, un 22,1% i un 19,6% , respectivament . A Balears , per la seva banda, van créixer les visites un 8,4 % ia la Comunitat Valenciana un 3,8 %. Madrid va ser la que va tenir l’increment més suau , d’un 0,9% interanual .

La major part dels turistes van utilitzar els establiments hostalers en les seves visites ( el 64,3 %) , amb un increment d’un 11,1% , encara que va créixer més la resta d’allotjaments ( 17,3% ) . A més , els turistes que van acudir amb paquet turístic van augmentar més ( 21,4% ) , que els que no el van utilitzar ( 10,3% ) .

Font: hosteleriadigital