Últimes gestions per les terrasses a l’Ajuntament de Lleida

Arran de la modificació de l’ordenança d’ordre públic, on es regula els horaris de les terrasses, a l’any 2015 es va modificar, limitant l’horari d’apertura de les terrasses. Nosaltres ja vam presentar al·legacions a l’Ajuntament, que no van ser ateses.

No ha estat fins a l’estiu 2016 i especialment a començament de temporada estiu 2017, que de forma preventiva, la Policia Administrativa ( UNIPA ), del cos de la Guàrdia Urbana, va fer un gran nombre d’inspeccions, advertint que l’ordenança s’hauria de complir, provocant que pràcticament tothom tanqués  entre setmana a les 00.30, inclús a l’agost.

Ja es va recordar el 2016, i estava a la llista de les reivindicacions que s’exhibeix cada vegada que tenim ocasió amb els diferents responsables municipals, però durant l’estiu del 2017, es va intensificar l’acció a causa de la intensitat de les inspeccions. (amb algun trist episodi d’enfrontament policia/empresari).

Al final de juliol, la Regidoria de Turisme va dir que era mal moment i que es comprometia a intentar-ho solucionar a l’hivern.

Aquest novembre, hem presentat l’escrit que adjuntem i considerant la composició del ple de l’Ajuntament, ens hem reunit amb diversos grups polítics del consistori.

Com a resultat d’aquestes reunions, el Grup del PdeCat, va fer una pregunta al govern, el passat ple, en relació al nostre escrit presentat al novembre.

De moment la taxa fiscal per 2018, no s’ha augmentat, com havíem sol·licitat a l’escrit.

En l’actualitat, l’encarregat de solucionar aquest tema és el Regidor d’Urbanisme, el Sr. Fèlix Larrosa.

Ara coincideix amb la presentació de noves propostes urbanístiques, el nou POUM, i la nova ordenança de regulació del paisatge urbà ( a l’últim news, us fèiem coneixedors de la seva presentació aquesta mateixa setmana )

Us hem de dir que aprofitem tots aquests encontres per recordar al Regidor el seu compromís en solucionar aquest tema per aquest estiu.

L’ordenança de paisatge urbà, lògicament també té incidència amb la regulació de les terrasses, però el que més ens preocupa és que en cada lloc que s’explica, un dels temes que té més incidència per part dels assistents són les terrasses, el qual constata que és un tema sensible.

Us fem saber que no ens hem oblidat del problema, que continuem insistint, que tenim esperança que s’allargui una mica més l’horari i ens donin una mica més de flexibilitat a l’hora d’instal·lar la terrassa, però que encara no us ho podem confirmar.

Que com sabeu és un tema molt sensible i no podem transmetre tota la pressió als mitjans, però que si no ens en sortim, al mes d’abril convocarem una reunió per què decidim entre tots com voleu afrontar l’estiu.

També hem de dir que en altres ciutats similars a la nostra tenen regulacions similars, el que no tenen és una Unitat de Policia Administrativa tan efectiva com la de Lleida, i per conseqüència, l’ordenança s’aplica quan hi ha problemes.

També us hem de dir que a l’estiu ja fa diverses edicions que fem la campanya “al carrer si us plau, gens de sarau”, i que a més tenim una comissió de resolució de conflictes com a instrument per resoldre problemes en alguna zona o local en concret, que en alguna ocasió ha funcionat amb molt èxit.

Us mantindrem informats.

Documentació Relacionada
Proposta de modificació de l’Ordenança de Terrasses
L’Ajuntament i Hostaleria de Lleida posen en marxa la campanya “Gaudeix de les terrasses amb responsabilitat