Turisme cinètic, una opció per l’Alt Urgell

L’Alt Urgell, té una superfície de 1.447,5 Km2, gran part d’aquesta extensió pertany a boscos i rius, en els quals avui en dia s’hi troben una gran varietat d’espècies, per tant no es d’estranyar que sigui un dels boscos més poblats d’Europa.

Poca es l’aprofitació dels recursos que ens ofereix l’entorn, i pel que fa tant el tema de la caça com el de la pesca, estant molt desaprofitats, ja que el número de caçadors i pescadors porta a la baixa durant molts anys, i el factor mes alentidor es l’envelliment dels socis i la falta de membres joves.

Aquests recursos que ens ofereix l’entorn poden ser de gran atractiu turístic, degut a que la nostra comarca encara no esta gaire massificada i s’hi poden trobar grans exemplars d’animals autòctons, i també hi ha alguna espècie endèmica pròpia de la zona, com es el cas de la (Rupicapra pyrenaica), comunment anomenat Isard. Dins del pla cinegètic, s’inclouen varies especies de peixos i mamífers que son mol preuats a l’hora de practicar la caça/pesca esportiva.

Es podrien promocionar aquestes activitats fent ofertes a les revistes i pàgines web especialitzades, on s’inclogués un pack per fer més atractiva la visita, com per exemple ofertar 5 dies de pesca a l’alta muntanya, amb allotjament i visita guiada dels espais.

Tot i que la oferta pot ser atractiva per la gent de la comarca i rodalies, el públic objectiu mes disposat a contractar els serveis, seria el client provinent d’altres països, ja que al desconèixer la zona i les espècies, mostrarien més interès, perquè al seus països no hi han les varietats d’animals que hi ha aquí.

Federacio lleidatana http://www.fclleida.cat/
Federacio catalana http://www.federcat.com/territorials-federcat.php