Trobada d’establiments adherits als segells de senderisme i cicloturisme de l’ACT per estudiar les accions promocionals del 2019

Els representants d’una vintena d’establiments turístics de les comarques del Pirineu i les Terres de Lleida, adherits als segells “Senderisme a Catalunya” i “Cicloturisme a Catalunya” de l’Agència Catalana de Turisme i que també formaven part del programa “Benvinguts, senderistes i cicloturistes” impulsat pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, han participat aquest matí en una sessió de treball a l’Hotel Terradets de Cellers amb l’objectiu d’estudiar les accions promocionals de cara al 2019 i posicionar millor el senderisme i el cicloturisme tant a escala estatal com internacional, com també els establiments vinculats a aquests dos productes de natura.

La jornada ha estat organitzada pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida i ha comptat amb la participació del director del Patronat, Juli Alegre, i els responsables de diferents departaments de l’Agència Catalana de Turisme. En concret hi han participat el responsable de certificacions, Carles Celma; la responsable del producte actiu-natura, Anna Rodenas, i la responsable de marques i segells, Rocío Bàez. També hi ha intervingut el responsable de la secretaria tècnica dels productes senderisme i cicloturisme del Patronat de Turisme, Gonçal Portabella.

La reunió, organitzada pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, ha tingut lloc a l’Hotel Terradets de Cellers i ha aplegat una vintena d’establiments turístics del Pirineu i les Terres de Lleida

Juli Alegre ha explicat que el Patronat de Turisme, conjuntament amb l’Agència Catalana de Turisme, ja estan treballant en aquests moments de cara a l’elaboració del pla d’accions del 2019 per promocionar arreu l’oferta vinculada amb el senderisme i el cicloturisme mitjançant aquests dos segells, motiu pel qual ha demanat als establiments que siguin proactius a l’hora de manifestar quins són els públics objectius, els mercats i les actuacions que creuen que s’han de desenvolupar de cara al 2019. “Un dels avantatges de formar part d’aquests segells és que es pot participar en la decisió de les actuacions promocionals que es duran a terme l’any vinent”, ha assenyalat.

La jornada d’aquest matí també ha servit per exposar a tots els presents les diferents actuacions que s’han dut a terme durant l’any 2018 per promocionar el senderisme i el cicloturisme arreu. Cal recordar que el segell “Senderisme a Catalunya” agrupa totes les empreses i entitats que fan activitats relacionades amb el senderisme (rutes, guiatges, excursions, etc.) amb l’objectiu de posicionar Catalunya com a destinació en el mercat internacional del turisme senderista. El segell “Cicloturisme a Catalunya” és el seu homònim per aquesta disciplina, ja sigui en la modalitat Btt, cicloturisme o ciclisme en carretera.

Les entitats i les empreses adherides als segells poden participar en les accions que emprèn l’ACT. Aquestes accions inclouen la participació en fires especialitzades de senderisme, l’accés a plataformes de comercialització específiques de l’ACT i la intervenció en accions de promoció com la recepció de viatges per a operadors internacionals i periodistes, com també la participació en accions de formació i l’accés a la informació, els recursos i la intel·ligència de mercat que genera l’ACT.

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida va crear l’any 2016 el projecte “Benvinguts, senderistes i cicloturistes”, que acreditava amb un segell de qualitat els allotjaments que garantien la millor estada per als senderistes i els cicloturistes. A partir de l’any 2017, tots els establiments adherits a aquest programa es van poder integrar al segell “Senderisme a Catalunya” de l’Agència Catalana de Turisme. Actualment el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida continua mantenint una secretaria tècnica del programa per tal de continuar donant suport als establiments adherits al segell de l’ACT i per facilitar el pas de “Benvinguts, senderistes i cicloturistes” als segells de senderisme i cicloturisme de l’ACT.