Tornen les Jornades Gastronòmiques de l’Alt Urgell

A partir d’aquest dissabte 25 d’abril i fins al diumenge 17 de maig, l’Alt Urgell torna a celebrar les Jornades Gastronòmiques amb la participació de 15 establiments (14 d’alturgellencs i un d’Andorra) que oferiran els seus menús elaborats especialment per a l’ocasió amb l’objectiu de ser l’aparador dels productes alimentaris de qualitat que s’elaboren en el nostre territori.

Les segones jornades, que es van recuperar l’any passat, van estar presentades dijous matí pel president de l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Urgell, Miquel Àngel Sánchez, acompanyat per l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, i el president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Jesús Fierro, en una roda de premsa que va tenir lloc a l’Espai Ermengol.

Posar en valor els productes alimentaris de l’Alt Urgell

En la presentació, Miquel Àngel Sánchez va manifestar que “l’esdeveniment culinari s’encara amb optimisme, ja que l’any passat el resultat va ser prou satisfactori”. El president de l’AHAU ha explicat també que la proposta vol que la gastronomia sigui un valor més en la nostra destinació turística durant bona part de l’any any, “des de la primavera fins a finals de tardor”.

Miquel Àngel Sánchez remarca que els diferents menús que presenten els 15 establiments que prenen part en les jornades treballen amb producte de proximitat, productes de l’Alt Urgell i el Pirineu. “La intenció és mostrar el bo i millor de les nostres taules per donar a conèixer plats excepcionals, alguns d’ells amb una durada limitada”, ha subratllat.

Les Jornades Gastronòmiques de l’Alt Urgell compten amb el suport del Consell Comarcal de l’Alt Urgell i l’Ajuntament de la Seu d’Urgell. En aquest sentit, Jesús Fierro ha agraït a l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Urgell i als establiments que hi participen la feina que duen a terme, “donant valor afegit a la promoció econòmica i turística del territori a través de les dues denominacions d’origen i la indicació geogràfica protegida que té la comarca”.

Per la seva part, Albert Batalla ha remarcat “l’encert de l’organització d’aquesta jornades gastronòmiques dedicades al producte de proximitat”. En aquest sentit, l’alcalde de la Seu d’Urgell també ha explicat que “aquests productes de proximitat ens fan singulars i excel·lents, sent un bon recurs turístic del nostre territori. A l’Alt Urgell s’hi menja bé perquè hi ha una bona cuina i i uns bons productes”.

Menús gastronòmics per a tothom

Els 15 establiments de la comarca i un d’Andorra que prenen part en aquestes renovades jornades gastronòmiques alturgellenques ofereixen al llarg de 23 dies un menú gastronòmic que tindrà un preu que oscil·larà entre els 18 i els 37 euros, depenent de l’establiment. “D’aquesta manera, tothom qui ho desitgi podrà tastar algun d’aquests menús gastronòmics de l’Alt Urgell”, ha assenyalat Sànchez.

GinFer

Des de l’AHAU també es vol remarcar de la importància a la sobretaula del GinFER, el Gintònic de l’Alt Urgell, que s’ofereix també en aquestes jornades gastronòmiques.

CARTELL JORNADES GASTRONOMIQUES 2015 baix600px