La temporada d’hivern i el canvi climàtic

Aquest any hem acomiadat l’octubre amb una gran nevada a gairebé tot el Pirineu. Increïble. Aquests últims 20 anys han estat anys récord d’acumulació de neu a les cotes més altes. És un fet que segurament desvirtua l’evolució real del canvi climàtic.

Aquesta mateixa setmana s’ha publicat un complert informe, elaborat per la Comunitat de Treball dels Pirineus, on es posa en relleu els efectes del canvi climàtic al Pirineu.

Tot sembla indicar que al nostre entorn les impressions ens amaguen la crua realitat. En l’informe podreu observar des de diferents punts de vista els canvis que es venen donant, que segurament no seran una sorpresa per la majoria. També considera l’alta probabilitat de riscos meteorològics extrems.

Amb tot, la neu i el negoci de l’esquí és massa important pel nostre territori, per a eliminar-lo abans d’hora, i és una tremenda irresponsabilitat treure titulars com que la neu s’acaba. Compartim que s’ha de sensibilitzar a tota la població respecte al fenomen i fins on pot arribar, però respectant una de les poques indústries que està tirant endavant a la zona.

Com hem demanat en diverses ocasions, públicament i en despatxos, ens agradaria treballar amb més rigor en la línia de buscar propostes de treball solides alternatives.

Avui difícilment podem garantir la vida d’una important empresa, de qualsevol sector durant més de 30 anys.

No matem la nostra principal indústria turística abans d’hora. Treballem pel futur del nostre territori.

Informe Relacionat
El cambio climático en los Pirineos: impactos, vulnerabilidades y adaptación

Articles Relacionats
El Pirineo perderá la mitad de la nieve en 30 años
El Pirineo, con un 50% más de nieve que el último lustro y récord en el Solsonès
Histórico: se puede esquiar en junio en los Pirineos