Taxa turística: és hora de passar balanç

Ara fa un any va entrar en vigor l’impost turístic. És moment de passar balanç, és una bona forma d’estrenar un nou sistema de fer enquestes ràpides per saber la vostra opinió, i us preguntem si ho veieu com un encert o un desencert.

Salvats els primers inconvenients logístics de materialitzar el pagament a les entitats financeres, les múltiples explicacions que hem tingut que anar donant, sembla que ara queda l’enrenou administratiu, especialment de gestionar els menors.

A Lleida en concret sembla que l’impost està millor assimilat a les zones més clàssiques de destinació turística com l’Aran, el Pallars, l’Alt Urgell i la Cerdanya.

A la resta de comarques, que son les més extenses, no s’acaba d’entendre com s’ha de cobrar un impost com la taxa turística. Aquest fet coincideix amb la resta de Catalunya.

A més està claríssim que la seva imposició no ha afavorit a la nostra demarcació, en els resultats en el nombre de visitants. A la resta de Catalunya, especialment a la costa i Barcelona aquest any, ha estat rècord de turistes. A Lleida hem tingut davallada amb respecte a l’any anterior.