Tancament de l’ocupació del 2019. Un molt bon any

Aquesta setmana, coincidint amb Fitur, s’ha publicat el tancament provisional 2019 que fa l’INE de l’ocupació hotelera.

A Lleida hem tingut un augment del 3% de les pernoctacions, respecte al 2018, i ens hem quedat prop de les gairebé 2.000.000 de pernoctacions xifrades el 2006. Una molt bona notícia.

Els hotels tornen a batre el rècord absolut de pernoctacions d’estrangers de l’any anterior, amb 384.664, el que significa un, 19,4% del total les pernoctacions. És sens dubte la millor notícia.

El preu mitjà també ha augmentat, un 4% amb relació a l’any anterior i queda un ADR amb 60,7 €

Una altra realitat que confirma aquesta tendència són els registres de treballadors que anem publicant i que mes a més es van batent rècords de contractació.

Aquestes dades comparades amb les xifres nacionals, encara són més positives, ja que la mitja d’increment anual espanyol de les pernoctacions és de 0,9 %.

Felicitacions a tots pels resultats.

 Aspectes a millorar

Si detallem les dades, veurem com a Osca amb menys visitants obtenen més pernoctacions. Per tant, un aspecte a millorar és la prolongació de l’estada.

Un altre és la desestacionalització, intentant treballar fora de les temporades típiques.

Augmentar el nombre de pernoctacions d’estrangers. Tot i que tenim xifres record encara tenim molt recorregut per millorar.

Millorar el marge comercial. Com tots sabem, la millor estratègia per ser competitiu és oferir una bona relació qualitat/preu. Per oferir qualitat, la inversió constant al negoci i disposar de personal qualificat és cabdal, per això és necessari disposar de marge comercial. El preu mig cobrat a Espanya està en 84€ i a Lleida 60€, significativament per sota.

Ara restem pendents de la publicació dels resultats dels càmpings per fer una valoració global.

El 2019, any de rècord per les contractacions