Sortida dels alumnes del curs de Cuina

Són ja gairebé 700 les hores de formació que porten acumulades i a menys d’un mes d’acabar el curs, aquests alumnes han anat a visitar dues empreses d’elaboració de producte de proximitat i autòcton. En aquest cas han estat les instal·lacions de Cal Sargaire, a La Saira, Almacelles, on han pogut descobrir la importància de l’alimentació de les vaques a l’hora d’obtenir un producte de qualitat i conèixer de primera mà els diferents tipus de talls i envelliment de les carns que després es comercialitzen.

L’empresa va oferir als alumnes, unes mini hamburgueses per tal que poguessin fer el seu propi tast a casa.

La Formatgeria de Cal Quitèria, a Almacelles, va ser qui va acollir la segona visita. Van veure les granges on es crien les cabres, el procés de la seva alimentació i com afecta aquesta a la producció de la llet, el transport de la llet a la formatgeria, complint amb totes i cadascuna de les normatives d’higiene alimentària i traçabilitat. Un cop a la formatgeria van poder veure el vídeo de tota l’elaboració del formatge per acabar amb un tast degustació guiat.

Hostaleria de Lleida vol agrair de cor la participació d’aquestes empreses en el procés formatiu dels alumnes.