Sort es prepara pel Congrés Internacional Creació i Comercialització de Productes Turístics

L’Escola Universitària FORMATIC BARCELONA organitza el I Congrés Internacional sobre Creació i comercialització de productes turístics a Sort ( Pallars Sobirà , Lleida ) del 6 al 9 de maig de 2014, en el marc dels convenis de col • laboració signats amb l’Ajuntament de Sort i el Consell Comarcal del Pallars Sobirà. L’Escola , adscrita a la Universitat de Girona , celebra enguany el seu 40 aniversari.

La realització d’aquest congrés és el resultat de l’esforç investigador portat a terme per l’Escola Universitària Formatic Barcelona en els darrers anys en relació a l’estudi del turisme d’interior i de muntanya a Catalunya i més concretament a la dinamització del sector turístic a la comarca del Pallars Sobirà .

Serà el quart any consecutiu que l’Escola Universitària FORMATIC BARCELONA celebra una activitat de recerca i transferència de coneixements a la comarca del Pallars Sobirà , i igual que en els anys anteriors , diferents professors i professionals del turisme presentaran les seves ponències i comunicacions .

Enguany cal destacar la participació activa dels membres del Grup de Recerca Oficial de l’Escola Universitària FORMATIC BARCELONA per al Anàlisi i la Planificació del Turisme , GREPAT , adscrit a la
Universitat de Girona .

A més , i en una mostra del procés d’internacionalització iniciat , en aquesta edició comptarem amb la presència d’experts en turisme de prestigi mundial com el Dr Jafar Jafari que presentarà una comunicació introductòria als objectius de l’esdeveniment . El Dr Jafar Jafari , és pioner en la posada en valor dels estudis turístics , fundador de la principal revista internacional d’investigació en turisme Annals of Tourism Research i professor de la Facultat d’Hoteleria i Turisme de la Universitat de Wisconsin – Stout dels Estats Units. També ha confirmat l’assistència a la sessió inaugural el Dr Fayos – Solà , President de la Ulysses Foundation, organització internacional, el Consell d’administració de la qual està format per tots els guardonats amb els Premis Ulysses de l’Organització Mundial del Turisme.

A les sessions inaugural i de cloenda participaran el Sr Llàtzer Sibís , President del Consell Comarcal del Pallars Sobirà i alcalde de Sort ; el Sr. Gerard Sabarich, Vicepresident del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida; el Sr Patrick Torrent , Director Executiu de l’Agència Catalana de Turisme ( ACT ) i el Sr . José Luis Meneses , director de l’Escola Universitària Formatic Barcelona .

Alhora , i en un esforç per vincular el congrés al territori , participaran diferents agents i responsables turístics , culturals i educatius , tant d’institucions públiques com privades , de la comarca del Pallars Sobirà i Alt Pirineu, com l’IDAPA (Institut per al desenvolupament i la promoció de l’Alt Pirineu i Aran ) , l’Ecomuseu de les Valls d’ Àneu , el Museu de les Papallones de Catalunya, MónNatura Pirineus, Cicle formatiu de grau mitjà de Sort , Gremi d’Hotelers del Pallars Sobirà i de l’Associació d’Empreses d’Esports d’Aventura del Pallars Sobirà, entre altres.

També comptem amb un Comitè Científic que s’ha encarregat d’avaluar i acceptar els resums i ponències, algunes personalitats del qual intervindran com a ponents i moderadors :

Prof Josep Boyra Amposta, Departament de Ciències Socials i Turisme ,Escola Universitària Formatic Barcelona -Universitat de Girona

Prof Francesco Contò, Department of Economics , University of Foggia

Prof Juan Antonio Duro Moreno, Departament d’Economia , Universitat Rovira i Virgili

Prof Jafar Jafari, Department of Hospitality and Tourism , Universitat de Wisconsin – Stout

Prof Francesc López Palomeque, Departament de Geografia Física i Anàlisi Geogràfica Regional,
Universitat de Barcelona

Prof Gemma Molleví Bortoló, Departament de Ciències Socials i Turisme , Escola Universitària Formatic Barcelona -Universitat de Girona

Prof Pasquale Pazienza, Department of Economics , University of Foggia

Prof Juan Ignacio Pulido Fernández, Departament Economia Aplicada , Universitat de Jaén

Les comunicacions s’ estructuren en 3 blocs temàtics que es detallen a continuació :

Formació i ocupació en el sector turístic
Creació i consolidació de productes turístics
Estratègies i canals de comercialització

Finalment i coincidint amb l’acte de cloenda tindrà lloc la presentació del tercer llibre que completa la investigació titulada Pallars Sobirà com a destinació turística , publicació coordinada i editada per l’Escola Universitària FORMATIC BARCELONA .

Els participants podran escollir practicar diferents activitats de turisme actiu i esports d’aventura com el ràfting a la Noguera Pallaresa (un dels millors rius d’aigües braves d’Europa) , el descens de barrancs o el paintball. Així mateix , es realitzaran activitats culturals com la visita al Museu de les Papallones de Catalunya, a Pujalt, o la visita a la Presó – Museu de Sort .

En definitiva , la celebració d’aquest Congrés Internacional té per objectiu posar en valor el producte turístic que té la comarca del Pallars Sobirà , a partir d’una visió conjunta i interdisciplinària de l’activitat econòmica a la comarca , i de la participació del conjunt d’agents del sector implicats així com de professionals , acadèmics i estudiants .

LLOC:
Sala ” Els Til·lers ” – Poliesportiu de Sort

MÉS INFORMACIÓ:
Escola universitària de turisme. E-mail: seminari@formatic-barna.com
Tel. (00 34) 93 25 88 66 / 93 215 68 00
Ajuntament de Sort. E-mail: turisme@sort.cat . Tlf. 973620010

Document Relacionat
Tríptic Congrés Internacional – Maig 2014