Signat el I Conveni Laboral d’Hostaleria de la provincia de Lleida

Avui s’ha signat el I Conveni Laboral que afecta al col·lectiu de treballadors del sector de l’ hosteleria de la província de Lleida. Les organitzacions signants son UGT i la Federació empresarial d’ Hosteleria de Lleida. CCOO ha participat a la negociació però no ha signat el conveni.

Fins a l’actualitat, el conveni autonòmic d’hosteleria catalunya, regulava les condicions laborals de les aprox. 8.000 persones que treballen al sector a la província de Lleida. Era l’únic conveni autonòmic, del nostre sector a tota Espanya.

L’evolució de les diferents realitats empresarials, cada vegada més distants, entre Barcelona, avui la dècima ciutat més visitada del mon, la costa Catalana, la primera destinació vacacional d’Europa, i el nostre territori, han forçat aquesta situació.

Ja fa sis anys es va iniciar un camí que avui ens ha portat a la primera fita. Ara tenim el repte, juntament amb els sindicats, de propiciar una regulació laboral que faciliti, pel bé de tots, la competivitat de les petites empreses hostaleres del nostre territori, adaptant-se millor a la nostra realitat.

Les condicions que s’han pactat, són de moment similars al conveni catalunya, 1,6 % d’augment acumulat 2011/2013 .

La nostra organització fa una valoració molt positiva d’aquest decisiu pas.

Us recomanem que truqueu al departament laboral per informar-vos més concretament del vostre cas i de com confeccionar els endarreriments i de la possibilitat d’ajornar-los.