SI volem convertir el Parc Nacional d’Aigüestortes en un espai natural de referència europea, necessita un canvi radical en tota l’estructura

Arran de la notícia del relleu de Ruben Farelo com a president del Patronat del Parc Nacional d’Aigüestortes per part de la Generalitat, des de la Federació d’Hostaleria de Lleida considerem que “si es vol convertir el Parc Nacional d’Aigüestortes en un Parc de referencia europea, es necessita un canvi radical en tota l’estructura, no sols la simbòlica Presidència del Patronat gestor, i el que està clar és que les prioritats dels actuals gestors persegueixen altres objectius, que no són la prosperitat o ni tant sols la supervivència dels pocs que visquem a l’entorn del Parc”.

Tal i com opina el president d’Hostaleria de Lleida, Josep Castellarnau: “amb aquesta decisió es posa en evidència diverses situacions que sistemàticament anul·len la potencialitat d’aquest recurs natural de primer ordre. A Lleida, si volem que les properes generacions puguin continuar vivint dignament a les comarques pirinenques, hem de ser conscients que haurem de canviar la manera de pensar al respecte de com gestionem els recursos que tenim. Com més aviat canviem, més possibilitats de poder viure amb dignitat al Pirineu. No es tracta de ser derrotista, es tracta de ser realista, i analitzar el que està passant i com reaccionem”.

Per tant, des de la Federació, es convida a tots els lleidatans a reflexionar de com ens hem de guanyar la vida en les properes generacions en aquestes zones pirinenques, quins recursos necessitem per fer-ho i quina implicació hem de tenir la gent del territori. I hem de començar a actuar abans que sigui massa tard.