Rumors de tancament

Aquest migdia el Delegat de la Generalitat a Lleida Ramon Farré, ha anunciat en roda de premsa que de moment no s’adoptaran les  mesures de confinament domiciliari a tot el Segrià. Durant tota aquesta setmana la incertesa ha anat augmentant per moments. Els que ens haurien de donar tranquil·litat, ens sembren més dubtes. Ningú ajuda. Nosaltres no hem volgut alimentar aquesta cadena d’especulacions que no beneficia a ningú.

Us passem una entrevista al President del Col·legi de metges de Lleida, d’aquest matí a RAC 1 de Jordi Basté. Per primera vegada des del món sanitari es reconeix el que nosaltres hem anat denunciant, que l’epicentre del problema està en la gestió dels temporers, i la seva proposta coincideix amb la primera que proposem nosaltres i que vàrem demanar a començaments d’aquesta setmana. Coordinació de les administracions per solucionar la gestió dels temporers, nucli del problema sanitari.

Així també us podeu fer una idea del pronòstic. El risc és elevat, i si no es prenen mesures dràstiques i radicalment diferents de les que s’han pres fins ara, la pregunta no és si ens tancaran o no, sinó quan?

Per tant, augurem que si no es fa res diferent, les mesures de constrenyiment continuaran durant tota la campanya agrícola, i possiblement en algun moment poden intensificar-se. Repetim, sempre que no es faci alguna acció concreta que faci canviar la tendència.

Sabeu també que ahir mateix el Vicepresident de la Generalitat, Sr. Pere Aragonès, va anunciar un pla de xoc pel Segrià. Farem propostes concretes, i farem seguiment perquè sigui el més efectiu possible. Us adjuntem la primera proposta, si penseu alguna cosa més, no dubteu en fer-nos-ho saber.

Entrevista (minut 18:20)