Reunió amb el Conseller Josep Maria Pelegrí pel Manifest del Túnel de la Bonaigua

Desprès que el Conseller fes pública la seva adhesió al manifest, en una jornada del cercle d’infraestructures, varem sol·licitar hora per entrevistar-nos. La reunió va ser ahir dijous dia 1 d’agost.

Ens va donar tot un seguit d’argumentacions que sota el punt de vista que ell defensa, l’agricultura, la ramaderia i el medi natural, que posen en relleu la necessitat d’aquesta infraestructura, a més de les que sent propiament com a ciutadà, lleidatà i pirinenc.

Es va comprometre a fer alguna acció de difusió, relacionada amb el seu Departament i a aprofitar oportunitats per reivindicar aquesta infraestructura.

També li varem expressar la necessitat imperiosa de gestionar el Parc Nacional des del punt de vista turistic, mirant al futur, i sent conscients que a Catalunya, primera destinació vacacional d’Europa, sols tenim un Parc Nacional i que hauriem de agafar-nos com una obligació de convertir-lo amb el millor parc nacional d’Europa. Com Port Aventura es l’inversió turística més important d’Europa.

Com a Lleidatans no podem esperar que vinguin empreses de fora a implantar-se i que ens salvin. Ja tenim el parc nacional, no es pot deslocalitzar, en aquests moment te menys de la meitat de visites que Ordesa, i està amb una tendència a la baixa, Si igualem visites amb Ordesa, podriem equiparar el Parc amb Baquería. És la millor inversió pel nostre territori.

En aquest sentit s’ha mostrat amb ganes de canviar el model en la linea que deiem.

Un tercer punt que hem tocat ha estat el decret de productes de proximitat, que tot hi fer un pas endavant en la comercialització de productes artesanals, nosaltres entenem que s’ha quedat curt. Ell ha dit que ha estat un primer pas, que s’han desbloquejat alguns aspectes, com les confitures artesanes, però reconeix que la majoria han quedat fora, làctics, aviram, ovoproductes, productes de recollida ( caragols, bolets). El conseller

En aquest tema hem quedar que aniríem avançant

El Conseller ens ha transmès bones sensacions.