Recta final de la campanya de neu

Ha estat se’ns dubte una bona temporada de neu. Va començar aviat, amb molt bona qualitat de neu i abundant, uns bons nadals, i una temporada llarga per la situació de la setmana santa, amb bona neu i quantitat fins l’últim dia. Sembla que els balanços de forfaits, estant sortint bé en relació a temporades anteriors.

Tot i que és evident que el canvi climàtic es una realitat i que el pirineu està afectat amb la regressió de les glaceres que tenim, aquests darrers anys han estat molt generosos amb la neu.

A l ‘hivern turístic, podem parlar de dos velocitats clarament definides, la Val d’Aran, amb Baqueira al davant, i la resta. A la Val d’Aran, han tingut una bona temporada, i vist la situació general del país la podríem qualificar d’excel·lent, segurament amb excepcions. A la resta, no ha anat tant bé, no és molt diferent a altres anys. Si mirem altres destinacions del Pirineu, veurem que també tindran index de creixement. També mencionar que les estacions de fons aquest any han tingut una molt bona temporada.

A pesar dels esforços que s’està fent, s’hauria de marcar una política més definida i més decidida a l’entorn de la neu. Aquesta indefinició, i continues improvisacions en el model, fa que ens trobem a les portes de setmana santa amb dos reparacions importants a la carretera d’accès a Portainé i que finalment no es pugui pujar, per exemple.

També demanem que es faci una millor previsió de les obres de millora de les infraestructures de comunicacions durant la primavera / estiu, per que no passi com l’any passat que no es va poder acabar l’obra dels parallaus de la bonaigua a temps.

Hauríem de començar a analitzar per que en altres zones, com Austria, Franca, Alemanya o Estats Units i Canadà, les estacions d’esquí a l’estiu es converteixen en zones on es fan activitats, com senderisme, bici, caballs, amb un fort impuls que no s’atansa al que genera a l’ hivern, però manté una dinàmica molt positiva a la zona, que aquí ens consta molt d’engegar, vistes algunes petites proves que s’han fet.

Notícia relacionada
Les pistes d’esquí de Lleida ronden els 1’2 milions de forfets venuts