Rècord de treballadors aquest 2018 a Lleida

Hem tancat el desembre amb prop de 10.000 treballadors afiliats al nostre sector, amb un augment interanual de l’1,9%. És la xifra més elevada que tenim registre a l’hivern. El mes que tenim contractats més treballadors és l’agost, aquest últim amb 10.150 afiliacions.

El conjunt de Lleida també està en xifres que sols se superen el 2007, amb 186.101 afiliats, i un augment interanual del 2,34%.

Les mitges anyals de creixement continuen sent positives, però s’ha quedat a 1,7%, un percentatge que comparat amb el 6,51% de l’any 2017, indica que el creixement és més moderat. També llegir que a Lleida el percentatge d’augment és superior al nostre, el que indica que hi ha sectors més dinàmics que el nostre, al nostre costat.

Són unes excel·lents xifres que contrasten amb els auguris generalitzats d’anunci d’una gran depressió econòmica. Esperem que tot sigui l’efecte hipocondríac, i que puguem continuar consolidant la nostra activitat.

Aquestes xifres tenen la seva influència negativa, amb igual proporció, la dificultat per la recerca de treballadors qualificats. Si recordeu, vàrem anunciar que seria el gran problema aquests pròxims temps.

Adjuntem un acord que pot servir per atenuar aquesta situació. També vàrem anunciar que proposaríem accions per flexibilitzar les contractacions al departament de Treball.

Us anirem informant.

Documentació relacionada
Acord – Necessites persones per treballar a la teva empresa
El mercat laboral de Lleida aconsegueix tancar l any amb els millors registres des del 2008