Que fem amb els treballadors, els posem a l’ ERTO ?

Durant tota aquesta setmana hem estat en contacte amb les diferents administracions per poder gestionar, de la manera més beneficiosa per vosaltres, la situació actual.

Actualment, quan una empresa torna a incorporar als treballadors a l’ERTO aprovat al març, l’exoneració de quotes de la seguretat social de juliol, agost i setembre serà del 35% per empreses de menys de 50 treballadors i per empreses de més de 50 treballadors serà del 25%.

Els treballadors que es mantenen en activitat, per elaborar o donar servei de menjar per emportar, tindran una exoneració de les quotes de la seguretat social del 60% durant el juliol, agost i setembre per empreses de menys de 50 treballadors i per empreses de més de 50 treballadors serà del 40%

Aquestes exoneracions seran vigents fins al setembre, amb possibilitats de pròrroga.

També es pot gestionar un ERTO nou al departament de treball vinculat a les noves mesures especials en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 als municipis de Lleida ciutat, Alcarràs, Aitona, la Granja d’Escarp, Seròs, Soses i Torres de Segre. Aquest nou ERTO té unes exoneracions del 80% de les quotes de la seguretat social, però la durada serà només fins que durin aquestes mesures i una vegada acabades, aquest ERTO queda finalitzat.

La decisió no és fàcil. Avui hem tingut una reunió amb el Sr. José Créspin – subdelegat del Govern de l’Estat a Lleida-, la Sra. M. Carmen Zapater – directora provincial del SEPE– en el qual els hi hem transmès la nostra situació actual amb el tancament dels nostres negocis i la nostra situació futura a curt i llarg termini.

Han quedat temes pendents d’aclariment per part d’ells, que ens contestaran durant la setmana vinent i hem sol·licitat també una trobada amb la directora provincial de la Tresoreria General de la Seguretat Social la Sra. Inmaculada Quijada.

No patiu pels terminis, estem pendents.