Prohibides les reunions de més de 6 persones a tot Catalunya: Les taules als establiments d’hostaleria i restauració amb un màxim de 6 persones

S’ha publicat al DOGC del dia 26/09/2020 la Resolució SLT/2325/2020, de 25 de setembre, per la qual es prorroguen i modifiquen les mesures especials en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya. 

La principal mesura d’aquesta nova Resolució, que entra en vigor el dissabte 26/09/2020, és la prohibició de les trobades i reunions de més de 6 persones, que ja es va anunciar per membres del Govern de la Generalitat fa uns dies.

Pel que fa al sector de l’hostaleria i la restauració, es limita a 6 el nombre de persones que poden ocupar una taula, tant en espais interiors com en terrasses, sens perjudici del compliment de les distàncies mínimes entre taules o grups de taules, que estableixin les resolucions de les autoritats sanitàries (garantir una distancia mínima entre taules o agrupacions de taules, d’1,5 metres).

Per tant, la prohibició de reunions de més de 6 persones a tot Catalunya, no impedeix als restaurants l’organització de banquets de bodes i de celebracions similars, sempre que es respecti la limitació ara vigent d’un màxim de 6 persones per taula o agrupació d’aquestes, i es garanteixi la distància entre taules d’1,5 metres.

Cal recordar també que els restaurants que organitzen banquets de bodes i d’altres celebracions similars també han de complir les restriccions d’aforament que estiguin en vigor.

A continuació, us recordem les principals mesures que heu de tenir en compte al sector de l’hostaleria i de la restauració de tota la província de Lleida, excepte als 19 municipis de la Noguera i a tots els municipis de la comarca de la Cerdanya que tenen restriccions:

1.- AFORAMENTS: 

– Ja no estan en vigor les limitacions del 50% d’aforament a l’interior de l’establiment i del 50% a la terrassa, que tenien determinats municipis del Segrià amb restriccions.  

– La regla general a l’interior dels establiments d’hostaleria i restauració, és garantir la distància física interpersonal de seguretat que s’estableix en 1,5 m. en general, amb l’equivalent a un espai de seguretat de 2,5 m2 per persona.  

– La  distància física interpersonal és exigible tant en l’àmbit laboral com entre persones o grups de persones que no mantenen, o puguin no mantenir, una relació i un contacte propers de forma molt habitual.

– S’ha de fomentar la prereserva.

2.- SERVEI DE BARRA: 

– Torna a estar permès servir a la barra, però s’ha de garantir la distància interpersonal mínima d’1,5 m. 

3.- DISTÀNCIA ENTRE TAULES I NÚMERO MÀXIM DE PERSONES PER TAULA (TANT A L’INTERIOR COM A LA TERRASSA):

  • S’ha de garantir una distància mínima entre taules o agrupacions de taules, d’1,5 metres.
  • Màxim de 6 persones per taula o agrupació d’aquestes. 
  • La taula o agrupació de taules que s’utilitzin amb aquesta finalitat han de ser d’acord amb el nombre de persones que permeti respectar la distància mínima de seguretat interpersonal. 

4.- HORARI DE TANCAMENT:

-S’estableix un horari de tancament dels establiments a les 1:00 hores com a màxim, sense que es puguin admetre nous clients a partir de les 00:00 hores.

Aquestes mesures també s’apliquen als establiments que desenvolupin l’activitat de restaurant musical. 

Pel que fa als establiments que desenvolupin les activitats de sala de concert, de cafè teatre i de cafè concert, s’estableix un horari de tancament del servei de bar a les 01:00 hores.

5.- ÚS DE MASCARETA:

Us facilitem un document elaborat per la GENERALITAT amb les preguntes i respostes més freqüents sobre l’ús de la mascareta. 

Pel que fa al nostre sector, destaquem d’aquest document, les següents preguntes i respostes:

“A la feina, haig de dur mascareta? 

Cal que les empreses garanteixin totes les mesures de protecció per a les persones treballadores. En empreses no obertes al públic, un cop la persona treballadora estigui al seu lloc de treball (asseguda i/o fent una tasca que no comporti mobilitat) i amb totes les mesures necessàries, pot prescindir de la mascareta malgrat que continua sent recomanable. 

En canvi, serà obligatòria per a tots els desplaçaments que es facin a l’interior del centre de treball (entrades, sortides, lavabo…).

També es podrà prescindir de la mascareta en aquelles feines que impliquin un gran esforç físic, independentment de si es duen aterme a l’interior o a l’exterior (per exemple, en treballs vinculats a la construcció) i sempre que espugui garantir la seva seguretat i salut.”

Per tant, HOSTALERIA DE LLEIDA us aconsella que els treballadors de barra i sala portin sempre la mascareta i la resta sempre que es compleixen les condicions anteriors. 

“A la terrassa o a l’interior d’un bar o restaurant, cal dur mascareta? 

Un cop el client/a estigui assegut/uda a taula, es pot prescindir de la mascareta. 

Caldrà utilitzar-la per anar al lavabo o per anar a pagar o a demanar al taulell.”

“En un establiment de turisme (hotel, hostal, alberg…), cal dur mascareta? 

No és necessari mentre s’estigui a la pròpia habitació o a la taula durant els àpats. Sí que cal fer ús de mascareta a les zones comunes i als ascensors.”

“En un càmping, haig de dur mascareta? 

Sí, excepte quan s’estigui dins la pròpia parcel·la, a la piscina o durant els àpats.”

6.- CONSUM DE TABAC I ASSIMILATS:

No es pot fumar en la via pública o en espais a l’aire lliure quan no es pugui respectar una distància mínima interpersonal d’almenys 2 metres. 

Aquesta limitació és aplicable, també, per a l’ús de qualsevol altre dispositiu d’inhalació de tabac, pipes d’aigua, catximbes o assimilats.

7.- PLANS DE DESCONFINAMENT PER CADA ACTIVITAT 

Us tornem a facilitar els plans de desconfinament per les nostres activitats, publicats pel Departament d’Interior de la GENERALITAT i que va aprovar el PROCICAT:

8.- ACTIVITATS D’OCI NOCTURN:

Continua suspesa l’obertura al públic dels locals i establiments que desenvolupin les activitats de discoteca, sala de ball, sala de festes amb espectacle, bar musical, karaoke, discoteques de joventut i establiments d’activitats musicals de règim especial i establiments públics amb reservats annexos.

Se suspenen també les activitats musicals amb pistes de ball o espais habilitats fora dels establiments establerts anteriorment.

Us hem de recordar que HOSTALERIA DE LLEIDA ha sol·licitat al Conseller d’Interior de la GENERALITAT que les activitats de discoteca, sala de ball, sala de festes amb espectacle, bar musical i similars puguin fer l’activitat de bar i sala de concerts, segons us vam informar recentment.

HOSTALERIA DE LLEIDA us recomana:

Com us hem anunciat, tenim menys restriccions, ens assimilem a les condicions de la majoria de municipis de Catalunya, però la situació sanitària a nivell global, no s’ha normalitzat i va per llarg.

Extremar les precaucions.  NO baixem la guàrdia, ara tenim l’oportunitat de demostrar que el nostre sector no és l’epicentre dels contagis. Fins i tot, el President d’Holanda ha recomanat als holandesos,  que si es volem reunir amb algú ( amics, familiars…), ho facin en establiments d’hostaleria.  Fem-ho el millor que sapiguem.

Pels que encara no ho heu fet, obteniu la certificació Establiment SEGUR, és gratuït fins a 5 treballadors. Pregunteu-nos com.

Guardeu les distàncies de seguretat entre els treballadors, als llocs de treball i també al espai de menjar i espais comuns laborals.  És molt important per reduir els contagis i per evitar quarantenes a la resta de treballadors en cas de tenir un infectat.

Si teniu qualsevol dubte, HOSTALERIA DE LLEIDA està a la vostra disposició (Tel. 973.24.88.58. E-mail: federacio@hostaler.org).

Normativa àmbit Catalunya relacionada: