Primeres reunions sense acords entre associacions d’autonoms i el Ministeri de Treball

Dimecres passat les associacions ATA i UPTA (associacions d’autònoms) van tancar un document conjunt que implicarà una actualització de les bases mínimes i un augment de les contingències mínimes. Això significaria, un increment en les quotes mensuals i per tant, una millora de les prestacions socials, com una reforma del subsidi per cessament d’activitat, l’exempció de la quota a partir del primer dia en els casos d’accident de treball i al segon mes en cas d’incapacitat temporal.

Es va parlar dels % d’increment, sembla fins i tot, que es va quedar amb els increments per l’any 2019 i següents. Un altre punt va ser, el pagament de la quota d’autònom segons ingressos, la prestació d’atur per tancament de negoci, etc.

Les associacions d’autònoms van manifestar que es van entendre amb el Ministeri de Treball però, la ministra de treball Magdalena Valerio l’endemà, va aclarir que no era cap acord, era simplement una reunió de tantes que s’estan fent, sobre els possibles canvis en el Règim Especial de Treballadors Autònoms per aquest any 2019 i següents.

Com cada any i per aquestes alçades, el tema recurrent és els canvis que afecten els treballadors autònoms i aquest any i tornem a ser. S’anirà parlant i publicant canvis que afectaran els autònoms però fins que no s’arribi a aprovar per llei no serà res definitiu.

Us anirem informant.