Presentació del llibre Els Vins de Costers del Segre

Ahir es va presentar a Bellvis al Restaurant La Boscana el llibre “Els Vins de Costers del Segre” en el que han intervingut en la seva redacció Josep Vallverdú, Marta Alòs, Vidal Vidal, Josep Ramon Ribé, Marc Trilla, Toni Lara, Xavier Ayala.

La Denominació d’Origen (DO) Costers del Segre va nàixer fa gairebé tres dècades, fruit de l’esforç dels elaboradors del territori lleidatà per posar al mapa els cellers de casa nostra i intentar consensuar una manera i un estil de fer vi, definit per uns trets propis i uns criteris destinats a promocionar-lo i a mostrar les seves excel·lències. A Lleida sempre s’havia fet vi i havia arribat l’hora que tingués un renom.

Elsvinscostersdelsegre

Els vins de Costers del Segre és el primer llibre d’aquestes característiques de la DO Costers del Segre i s’hi expliquen la filosofia, les subzones, els cellers un per un, tot ben amanit amb una acurada selecció de fotografies i amb els comentaris de tast dels millors productes de cadascun dels elaboradors.

El llibre

El llibre té diversos apartats:

  • Una presentació general a càrrec de Josep Vallverdú, que parla des del punt de vista d’un escriptor que coneix perfectament el territori.
  • Marta Alòs i Vidal Vidal, escriptors, presenten les 7 subzones que formen part dels Costers del Segre: Segrià, Urgell, Artesa de Segre, les Garrigues, la Vall del Riu Corb, Pallars i Raimat.
  • Josep-Ramon Ribé, periodista de professió, fa la crònica de la seva visita a cadascun dels cellers. N’explica els detalls tant arquitectònics com agrícoles i la concepció que cadascun dels cellers té sobre l’elaboració del vi.
  • Els sommeliers Toni Lara, premi al millor enòleg a Catalunya l’any 2013, i Xavier Ayala fan el tast d’un dels vins de cada celler. Narren les seves impressions, i fan una valoració personal de cada especialitat.

Tot plegat esdevé la primera història de la DO Costers del Segre, elaborada amb el màxim d’informació i rigor possible, i feta, com dèiem, des de la més absoluta proximitat. Des de dins del celler i des del cor de les seves vinyes.