Presentació de la programació del SOC 2018-2019

La sala d’ actes de la Diputació de Lleida ha acollit avui la presentació que la Directora General el Servei d’ Ocupació de Catalunya, Sra. Mercè Garau , ja fet dels programes de polítiques actives del Servei d’ Ocupació de Catalunya per aquest nou exercici. S’ ha fet un resum del tots els programes que existeixen així com les innovacions amb l’ objectiu d’ atendre per una banda les necessitats de les persones que no tenen feina, però també de les empreses que necessiten incorporar persones a les seves plantilles. Programes que han de servir per conjugar aquestes dues necessitats tenint la formació i la qualificació com a eix principal.

Hostaleria de Lleida participa en diferents programes des de l’ inici de la posada en marxa del SOC, tant pel que fa a la formació de persones en situació d’ atur via Pla Marc com pel que fa a la formació contínua dels treballadors i treballadores del sector amb el Consorci de Formació Contínua de Catalunya.

El Secretari General d’Hostaleria de Lleida, ha exposat les principals dificultats amb què topa el nostre sector a la província de Lleida: per una banda, el fet que els recursos de formació contínua – que no oblidem surten de les quotes de les empreses-, no arriben suficientment a el nostre sector i per altra banda, la problemàtica en la contractació de persones per treballar als establiments d’hostaleria, que s’està agreujant any rere any i que minva la capacitat de creixement de les nostres empreses i per tant del territori.