Presentació a La Seu d’Urgell del programa POCTEFA

El passat dilluns 5 d’Octubre es va presentar a La Seu d’Urgell el programa POCTEFA a la Capella de la Immaculada en un acte organitzat per l’Ajuntament de la Seu d’Urgell.

L’anagrama POCTEFA vol dir Programa Operativo de Cooperación Territorial España Francia Andorra. El programa POCTEFA és un programa amb fons europeus orientat a reforçar la integració econòmica i social de la zona fronterera entre Espanya i França, i que també inclou Andorra.
Totes les zones elegibles són aquelles que comparteixen fronteres amb França i Espanya.
El programa es mou al voltant de 3 grans eixos que són:

  • Reforçar la integració transfronterera mitjançant activitats econòmiques, innovació i capital humà.
  • Valoritzar el patrimoni natural, territoris i patrimoni cultural sempre amb criteris mediambientals.
  • Millorar la qualitat de vida de les poblacions mitjançant estratègies comuns d’estructuració territorial i desenvolupament sostenible.

Entre d’altres són subjectes susceptibles de participar en aquest programa Professionals del món del Turisme, entitats que puguin tenir relació amb el món del turisme entre d’altres apart d’administracions públiques. Un dels requisits imprescindibles per accedir al programa és que l’acció estigui participada per com a mínim 2 socis d’ambdós costats de la frontera.

Actualment la següent convocatòria serà per novembre de 2015 i es preveu una següent de cara a la Primavera de 2016.

L’ASSOCIACIÓ D’HOSTALERIA DE L’ALT URGELL I EL POCTEFA

Una de les línies de treball que té l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Urgell i en la que està treballant actualment és la desestacionalitat dels treballadors de la comarca que puguin complementar la seva feina en el sector hostaler amb les temporades d’Andorra, tot sota el marc del conveni de col.laboració. Podria ser aquesta una de les línies de treball en aquest sentit.

Per més informació: www.poctefa.eu